Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 非魂shop限定之限定裝著牙王(p.4完工及次回預告)

電王素體就係衰下半身...
廁所外的憂寧 發表於 22-6-2011 05:53 PM

冇錯,尤其佢腳關節比較雞肋,唔係好貼地。:54:
劍形幾似 不過比例好似有d奇怪...可能錯覺...
搞到我都好想整過把
廁所外的憂寧 發表於 22-6-2011 05:55 PM

哈哈,似就好,d細節位因技術未到家不能一一呈現:68:
你講得冇錯,比例同原設有d差距,主要原因係因為:
1. 技術有限,劍齒位整唔到咁密
2. 大比例劍齒位與自改大比例盔甲的牙王比較配合,更加有魄力(不是自誇,shf限定戈隻對比起自改牙王真係久缺魄力,我感覺唔到shf戈隻d威勢:42:)

如果唔係佢膠魂冇附牙王劍我真係唔想動手去補完,好花時間:68:
憂寧巴打如果因為把劍而覺得美中不足的話就動手吧<<我都係因為li個原因
回復 28# damperfox

外形很好:71:劍刃好似短左d...:55:
哈哈,似就好,d細節位因技術未到家不能一一呈現
你講得冇錯,比例同原設有d差距,主要原因係因為: ...
damperfox 發表於 22-6-2011 06:44 PM

shf牙王真係欠缺o左d氣勢...
唔夠霸氣~正正係我冇入手o既原因之一...明明就係有靚價唔記得bid...
其實sic o固隻真係好正~唔係因為我玩開shf、裝著o固種size~o固隻可能入到十大我最喜愛玩具之一~又夠平~
其實我講o既比例問題唔係講緊同設定...
點講呢...應該話唔夠修長...唔係o既話應該無得頂...
至於我o固把就唔改住la...
開補土o黎整真係好麻煩...:34: <-----懶!
回復  damperfox

外形很好劍刃好似短左d...
阿修羅大帝 發表於 22-6-2011 07:27 PM

外形睇尼都過到骨:34:
其實可能係錯覺,把劍整體唔短架,我度過佢同影月把撒旦劍一樣咁長:he:
shf牙王真係欠缺o左d氣勢...
唔夠霸氣~正正係我冇入手o既原因之一...明明就係有靚價唔記得bid...
...
廁所外的憂寧 發表於 22-6-2011 07:51 PM

SIC戈隻就真係夠霸氣。所以改造都係要改到自己滿意為止,如果唔係花咁多時間不如真係買隻算數:ar:
外形睇尼都過到骨
其實可能係錯覺,把劍整體唔短架,我度過佢同影月把撒旦劍一樣咁長
damperfox 發表於 22-6-2011 07:59 PM

可能係劍身闊! :58:

SIC戈隻就真係夠霸氣。所以改造都係要改到自己滿意為止,如果唔係花咁多時間不如真係買隻算數
damperfox 發表於 22-6-2011 08:01 PM

其實我係一個寧買唔改o既人...:34:
可惜shf o固隻實在升得太貴了...
呢個post我地呃o左好多分=p
實在改得很好! :71:
期待完成作品! :shiny:
可能係劍身闊!

其實我係一個寧買唔改o既人...
可惜shf o固隻實在升得太貴了...
呢個 ...
廁所外的憂寧 發表於 22-6-2011 08:18 PM

憂寧巴打你係咪打錯左呀,我覺得你係一個寧改唔買ge玩家喎,你都改好多野下個&#22083;:34:
哈哈,交流下&#21867;,冇呃分,邊有呃分,一切都是幻覺:38:
實在改得很好!  
期待完成作品!
virtualman 發表於 22-6-2011 10:19 PM

巴打多謝晒你一直ge支持:77:,我會盡快完成給各位一個交代:!
憂寧巴打你係咪打錯左呀,我覺得你係一個寧改唔買ge玩家喎,你都改好多野下個&#22083;
哈哈,交流下 ...
damperfox 發表於 23-6-2011 12:55 AM

冇打錯...
我的確係個寧買唔改o既人...
問題係...冇錢買唔到姐~咪改lo~XD
冇打錯...
我的確係個寧買唔改o既人...
問題係...冇錢買唔到姐~咪改lo~XD
廁所外的憂寧 發表於 23-6-2011 02:49 AM

係咩:58:但你ru kuuga都會買喎,我就冇錢買限定了:34:
係咩但你ru kuuga都會買喎,我就冇錢買限定了
damperfox 發表於 23-6-2011 08:53 AM

別提了...
ru kuuga就係我改造惡夢的起始點...:79:
別提了...
ru kuuga就係我改造惡夢的起始點...
廁所外的憂寧 發表於 23-6-2011 02:03 PM

SORRY巴打我提起左你d傷心事:55:

望完又望,始終都係頂唔順改完之後ge縫,最後都要用補土補埋佢:55:補完之後靚仔晒:35:
拍番輯上色前ge遺照先,不多說,去圖吧:43:

全身照

如果之前冇見過牙王,感覺不上色也沒有違和的感覺:he:

用了補土的地方