Toysdaily 玩具日報

查看: 5246|回復: 11

[玩具攝影] 極魂-個人的收藏入櫃1P

後期的極魂因為比例問題而不再追
前期部份收到555的凱薩(壞了)
而555的強化版也壞了....
牙狼系列的因為搬家而不知去向了....剩2隻

早期比較瘋的時候
很多可動有限的
會改造來增加可動度
隨著越出越差...價格越來越高
就轉入SHF的昭和系列了
沒多久就看到極魂應該是腰斬的新聞了
當初極魂出時我差點把大版sic全部賣掉,以為可以用便宜價錢儲齊所有拉打,點知又無聲無息的爛尾,唉!
咪就係, 我諗好多人都等其他極魂.
細細隻,易於收藏, 同埋價錢都ok接受
原來官方真係有正式講左唔再出了?! 頂, 仲諗住佢起碼出得齊平成系列我先儲嫁....:*
"555的凱薩(壞了), 555的強化也壞了.... 牙狼系列的因為搬家而不知去向" <--- CHING 你真係可惜
回復 5# toy4jeff

哈哈哈哈還有龍騎~也不知去向了...畢竟搬家的時候不是只有自己在整理
555強化型態~還可以用凱薩的零件來修理...就是膝關節~上色成紅色後再組裝就好
原來官方真係有正式講左唔再出了?! 頂, 仲諗住佢起碼出得齊平成系列我先儲嫁....
kyostanley 發表於 8-1-2014 04:39 PM

曾經公佈消息 說極魂計畫是採用月刊制度~等於每個月會有一款
但隨著後期的款式越來越走樣(縮水)...開始魂限定
之後出到古咖的車子後....就再也沒有任何消息了
爛尾居多.....很多爛尾也不會正式說明他爛尾了阿.....
&#21523;...我差不多齊晒架...爛尾咁點算好...我差隻甲蟲未入呀
枉我當日在香港既"瑰展"填問卷,希望佢地出Delta,Riotrooper........(殘念)
{:1_201:}一個太少的設計!!好難發輝得好!!:67:
極魂一向覺得佢出得麻麻...自己只有一隻響鬼..係好玩..但細隻又貴又多限定..後期連比例都連貫唔到..變成失敗的LINE...:56:
Except Garo series, I have all rider series....diu...laan mei.....