Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 昨日收到HT的來電...

回復 45# Toro

very agree with u
住得近就有多D愛嗎? 自由業炒家一定更加有愛啦
佢地可以用黎賺錢,點會冇愛.
打工仔要返工就唔可以好愛 ...
Toro 發表於 28-2-2011 05:38 PM

坦白講,我而家已經唔信佢地職員講既野,話冇貨可能收收埋埋俾熟客,有WAITING LIST都無用,WALK IN一時買到一時又話無落WAITING LIST唔俾買,咩都係職員睇心情睇客話事,老闆娘係到唔知會唔會好D~

TORO兄:我覺得你句"奴性太強"非常好,唔須要刪除!等HT知我地幾唔LIKE佢做法!
回復  shingo_y2k

如果佢地有做到真係讓waiting list 買貨先當然係好, 但係我諗佢地set 個cut-off time ...
taitszlo 發表於 28-2-2011 05:30 PM

其實我再想一想,取消又唔需要.
唔想有白走一場風險既人,自己唔去玩Waiting list呢個game就夠.

始終買賣雙方有自由,亦都有玩家因為waiting list買到,
自己工作唔方便,亦唔應該阻其他方便既人買到.
旺角區有大量炒家,收到call落去唔使15分鐘,且會call齊人去掃.
ht真係會賣畀walk-in客,絕對唔係只賣畀waiting list內已收call客人!!!!!

好想再三提醒有心人,hot toys係咁樣做野,唔想再有更多人傷心,
個waiting list真係好冇用,唔好抱任何期待.
總之以後想要就訂,冇訂隨緣.
TORO兄:我覺得你句"奴性太強"非常好,唔須要刪除!等HT知我地幾唔LIKE佢做法!
wiswis 發表於 28-2-2011 05:48 PM

咁樣講好似對其他玩家太不客氣,因此收回,再加句sorry.

WAITING LIST從來都係先到先得, 沒有說一定會留給你, 愛有時也要說緣份, 你都係慢慢啦, 唔阻你. 呢隻我係第一水拎貨, 亦換到靚頸.  :$
回復 49# Toro

其實HT d嘢,比佢玩兩次就知佢個遊戲點玩,勞佢氣都冇用,佢d軟皮蛇嚟.佢d嘢只要有7-8成like都係要訂,幾個月後唔like都冇所謂,實放得出,睇你肯唔肯落果一二百蚊訂,訂咗就唔駛愁啦
回復  shingo_y2k

如果佢地有做到真係讓waiting list 買貨先當然係好, 但係我諗佢地set 個cut-off time ...
taitszlo 發表於 28-2-2011 05:30 PM

ching講得啱,其實HT應該早一兩日通知晒WAITING LIST上面嘅人(電話,HT網及FB),幾時幾日開始比留咗WAITING LIST嘅人買貨,咁咪唔會比人嘈無時間攞/無收到CALL,最好話埋留咗幾多貨,個日唔買第二日就買比WALK IN客, 最多真係想買嘅要早啲去排,大家好。我尋日中午收到CALL,唔駛去喇,還好我仲諗緊買唔買,因為我訂咗MARK 6,覺得兩只差不多:ar:
WAITING LIST從來都係先到先得, 沒有說一定會留給你, 愛有時也要說緣份, 你都係慢慢啦, 唔阻你. 呢隻我 ...
renewdanny 發表於 28-2-2011 05:58 PM

乜野叫從來?如果規則係唔合理,點解唔可以出聲.
出聲都唔改,我咪唔買.

我從來冇提過自己waiting list係mark IV
呢隻我有入,都OK啦
我自己生活既重心唔係玩具,所以唔係太介意買唔買到.
今次郁手打字係因為不齒HT再繼續傷人心
自己本人並不覺得買不到有多可惜.
回復  Toro

其實HT d嘢,比佢玩兩次就知佢個遊戲點玩,勞佢氣都冇用,佢d軟皮蛇嚟.佢d&#22050 ...
williamkk 發表於 28-2-2011 05:59 PM

心頭好,賺錢,都係好事
的確無需要同自己過唔去.
但我就真係覺得,好心情比好玩具更重要.
最少呢一刻我係咁既心情.
一千幾百,仲要交收,呢D錢留畀有愛既人去賺了

其實已從玩具退役,聖誕,新年,到而家好似都冇買過新貨.
Mark 4係之前訂左,所以至買,收埋隻李小龍應該100%不再買玩具了.
一雞死一雞嗚,一個no body買少隻,影響不了甚麼啦.
但有屁我就會忍唔住放左佢,心情會爽快好多.
"潛在客人",marginal revenue 係想擴展生意的極重要一環。
但HT 真的有考慮到此點嗎~?........
可惜...上兩次都係留名買現貨, call 完 當晚就去買, 唔係第日好大機會無晒 :30:
"潛在客人",marginal revenue 係想擴展生意的極重要一環。
但HT 真的有考慮到此點嗎~?........
人仔貓 發表於 28-2-2011 06:15 PM

反正D Ebayer,已經幫佢食左唔少貨.
呢批人,唔睇貨,一pack過寄畀d泰仔,歐美客,亦唔會返黎煩佢地換件.

HT如日方中,何需o係呢個時間搞CS.
呢D當然係留返人氣已過,開始冇人玩12吋既時候先做.
落得 waiting list 我通常都係好有興趣  我會即日就走落去買
Artoo 發表於 28-2-2011 05:21 PM

Agree..
其實Wait list係講到明無Reserve,
原因係個個都睇完大貨至Reserve Wait list,
仲駛Pre order ???
本沒倒至,邊會咁笨:61:
我都試過等Call買現貨,不
過次次都係當日去而未試過空手而回 (Touch Wood):54:
回復 42# taitszlo

係lor, 佢下次不如臨收工先至打比我lor, 唔係無打電話架