Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 昨日收到HT的來電...

佢地揀尋日星期日family day打電話叫你去,大佬,唔通叫客同屋企人飲飲下茶扑出去?我地有留電話,你都象徵式留一日咁多丫?家陣被人踢爆唔係waiting list嘅照賣俾人,即係賣現貨俾住得近果d職業炒家!!ht 咁做法完全係利用緊 waiting list 班客幫佢地做勢多d..
佢地揀尋日星期日family day打電話叫你去,大佬,唔通叫客同屋企人飲飲下茶扑出去?我地有留電話,你都象徵 ...
wiswis 發表於 28-2-2011 02:52 PM

係呀,佢地返貨條龍就10幾人,唔會問你排乜,你唔主動問,咪幫佢搞長條龍.
你見前面人人都畀錢揀貨,好緊張咁排左10幾20分鐘
埋到去你話你係waiting list.,佢咪話你聽冇貨law,sorry.
真係好sorry架
I am very unlucky too la , I bought at in's pt , expensive + quality hv problem , I also first buy hottoys >.< hope u can buy la
係呀,佢地返貨條龍就10幾人,唔會問你排乜,你唔主動問,咪幫佢搞長條龍.
你見前面人人都畀錢揀貨,好緊張 ...
Toro 發表於 28-2-2011 02:56 PM

人地寧願去ht買都唔幫襯職業炒家唔係話我出唔起多一百幾十,樓主飛的去買都唔止啦!但ht 講明十四日死線限期換貨,仲要係跟單果隻!隻Mark IV咁爛咁多問題,你幫襯炒家分分鐘抽到隻過期sad貨冇得換,大家記住呀,一於咪買炒貨費事抽中sad貨自己食呀!
咁又真係幾攪笑....其實佢地打電話俾 waiting list d人, 點解唔做好d? 例如: waiting list有100個人但只有50隻貨, 咁可以, 先打俾list上頭30-40人, 講明今日唔來俾錢就會俾下一個, 第2日假如有5個無買, 得番15隻, 咁再call多15人, 又係話要即日來俾錢咪大家happy? 呢d好易做姐....management 有少少common sense已經知點做. 好過call全部100個人來睇下邊50個人"先到先得", 另外50人來到先知無.....
多謝咁多位o既回覆... 因為我係12寸初哥, 有好多野都唔知頭唔知路...
我覺得, 佢有心做waiting list, 就應 ...
kfhrider 發表於 28-2-2011 02:33 PM

所以話根本就係HOTTOYS  D員工話事,有時WALK IN客無WAITING LIST唔俾買,有時又得,早幾日WAR MACHINE有現貨買,入去問職員,職員話賣哂~好LA~我出番去門口睇下DISPLAY,又有幾個客入去,問佢,佢竟然係天花板拎幾盒WAR MACHINE落來,我又唔見職員有CHECK 張WAITING LIST,後再行入去門口問過妹妹仔職員(我指住客俾錢個盒WAR MACHINE)你地又話賣哂既~佢仲答我"係,賣哂~"(當時我仲見到職員拎番2盒上去天花板)
嘩~咁即係點,當我係傻既定瞎~咁樣好似好唔公平,睇客俾???
回復 9# guitarjimmy6666

佢太約黃昏時間打比我...
人地寧願去ht買都唔幫襯職業炒家唔係話我出唔起多一百幾十,樓主飛的去買都唔止啦!但ht 講明十四日死線 ...
wiswis 發表於 28-2-2011 03:12 PM

呢個point我冇照顧到,咁的確係唔好買炒家貨.
除非有二手,開到盒check既.
我已將有關炒貨既文cut晒了,thx.
回復 11# riderfun

其實我係新入坑, 上次去訂MARK 6時, 問佢有冇得"訂"返MARK 4, 佢話已經無得訂, 只能加我入waiting list...
回復 18# garyso20012001

thank you, i hope i can buy it somewhere
所以話根本就係HOTTOYS  D員工話事,有時WALK IN客無WAITING LIST唔俾買,有時又得,早幾日WAR MACHINE有現 ...
飯田 發表於 28-2-2011 03:16 PM

我都想買WAR MACHINE,係唔係應該等職員擺係櫃到先買呢????
回復 20# jeffloh

佢呢d玩具佬識咩management,未有一單好&#22050;做過,買hottoys係欣賞佢d成品,唔係佢公司管理.
Hottoys呢d公司就算以後勁到上市,d人冇management skills,又冇customer service,又冇quality,肯定比人公司都食埋!!
我都想買WAR MACHINE,係唔係應該等職員擺係櫃到先買呢????
andrewtam 發表於 28-2-2011 03:33 PM

擺係櫃佢都好大可能話你知無貨~
所以話根本就係HOTTOYS  D員工話事,有時WALK IN客無WAITING LIST唔俾買,有時又得,早幾日WAR MACHINE有現貨買,入去問職員,職員話賣哂~好LA~我出番去門口睇下DISPLAY,又有幾個客入去,問佢,佢竟然係天花板拎幾盒WAR MACHINE落來,我又唔見職員有CHECK 張WAITING LIST,後再行入去門口問過妹妹仔職員(我指住客俾錢個盒WAR MACHINE)你地又話賣哂既~佢仲答我"係,賣哂~"(當時我仲見到職員拎番2盒上去天花板)
嘩~咁即係點,當我係傻既定瞎~咁樣好似好唔公平,睇客俾???
取消waiting list算la~