Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 昨日收到HT的來電...

我覺得現貨只買給waiting list是有很大問題(HT此做法是不對的),現貨應該買給任何到來的人,如果有些人不是 ...
hunteralex 發表於 3-3-2011 11:06 AM

咁講法,ht真係唔再須要check乜鬼野waiting list客人留電啦,做咁大場神功戲出來俾邊個去睇丫?ht索性貼張紙出舗面話賣就得啦:34:

ot下,依家做細路真幸福,有阿蟬肯出2400大元買兩件高檔玩具過佢地粗粗地玩..:34:
C兄, 先比個問題你唸唸, 如果你係炒家, 你會落訂比VIP價去買一批貨返黎一出即炒, 定係會等到最後排WAIT ...
renewdanny 發表於 3-3-2011 11:12 AM

VIP價HT限售一隻,同埋炒家根本唔須要訂貨,佢地估唔到邊隻野會升天邊隻野會插水,佢地只會留意隻野出街之後個價嘅走勢,當知道有水位差價時,伺機入貨..先旨聲明,本人非炒家亦不肖佢地所為..:74:
VIP價HT限售一隻,同埋炒家根本唔須要訂貨,佢地估唔到邊隻野會升天邊隻野會插水,佢地只會留意隻野出街 ...
wiswis 發表於 3-3-2011 11:31 AM

好似mark4為例, 前后出左都成幾個月, 炒家一早在出既時候就炒緊, 甘又點解呢?? 好似你甘講, 佢地唔係應該響waiting list果時先大量入貨既咩??  你覺得炒家會鐘意食水尾?? 甘頭啖湯又係咩野人食呢??
好似mark4為例, 前后出左都成幾個月, 炒家一早在出既時候就炒緊, 甘又點解呢?? 好似你甘講, 佢地唔係應 ...
renewdanny 發表於 3-3-2011 11:59 AM

真奇怪,呢個貼好似唔係討論炒家心態喎,其實炒家正如d曱甴一樣,有d喜歡早上出沒,有d響晚上,問題係睇你點定條rule,事關公司形象,即係睇你ht 想user friendly定係money friendly囉..
真奇怪,呢個貼好似唔係討論炒家心態喎,其實炒家正如d曱甴一樣,有d喜歡早上出沒,有d ...
wiswis 發表於 3-3-2011 12:13 PM

c兄, 唔係我想討論少家ga, 你133果個post話d炒家公開發售果時搶左n甘多隻丫ma, 你唔記得左喇, 我只係回應一下你個post ja, 你係唔係覺得自己好奇怪呢.
仲有一樣, c兄, 又開始睇唔明你寫d咩野喇. 火星文唔係人人識得睇的說.  我講既炒家一早在出既時候就炒緊, 一早既意思係指幾個月前, 並唔係指早上,晚上. 唔知點解你會講左曱甴理論. c兄你真係好cute的說.  :DD
c兄, 唔係我想討論少家ga, 你133果個post話d炒家公開發售果時搶左n甘多隻丫ma, 你唔記得左喇, 我只係回 ...
renewdanny 發表於 3-3-2011 12:58 PM

唉,我唔係ht受薪顧員,冇責任亦冇必要為佢地做法解畫,總之ht對得d客好唔好大家有眼睇,要講亦都之前講晒,無謂重覆又重覆,我唔喜歡響度日夜洗板..:o

ps:香港論壇係充滿正反言論嘅地方,唔似大陸一言堂,唔會隨便打壓言論,聽唔入耳索性話人地火星人,負能量物物
其實係鐘意既一早訂就最好,一定有貨
要等到出左街睇件貨既質數好唔先再諗買唔買
就預左個價一定貴少少,好彩既可以原價買到
冇訂到後追就真係睇彩數