Toysdaily 玩具日報

查看: 8615|回復: 50

[分享討論] 如果俾你再揀,你仲會唔會行12吋之路呢?

我由07年開始入坑,前前後後已經擁有過50幾隻12吋,ht又有,medicom又有,enterbay同其他雜嘜廠都有,最近回頭一看,發現果度使既錢都夠我買架車或者擺酒娶老婆,而悲哀既係,果度竟然只有幾隻係我真心鍾意既角色,好多都為買而買,再望一望,我最鍾意果幾隻d衫又勾起晒毛絲,同其他同一系列既角色比例又唔一樣,玩又要就住玩驚整爛個玻璃素體,咁玩法真係嘥錢又冇癮。

ht品質高手工好,奈何佢公佈幾多個角色都唔及bandai公佈一個童年回憶既動畫系列黎得吸引,一隻12吋可以買到成套系列既figure,bandai限定貴,12吋限定仲貴,bandai玩具冇買可以後追,12吋玩具冇買只會後悔...

如果可以再揀,我真係再想只買細比例figure算...
ching們你地又點睇?
聽師兄所講有50幾隻12吋, 而只有幾隻係真心鍾意, 咁就有點過份為買而買喇...我覺得問題就唔係d12吋到, 或者任何系列玩具到, ...主要唔好係唔係都買, 諗清楚係咪真係鍾意先入手...有點節制, 1年入3-5隻12吋, 都唔算過份啦, 自己又玩得開心....:43:
嗯明白既....我都係咁><
.但邊有咁多如果嫁
我自已依家就只會買d自己真係鍾意既 , 自己能力應付到既
不過唔覺唔覺都砌&#21655;都好幾道嘆息之牆仲耍房都間幾間添、呀=='
真係車又買到, 酒又擺到,樓又買到呀陰公
如果少玩既唔係心頭好既咪放返出去law
無謂&#22053;位&#22053;錢&#21526;
If can 如果再揀, I will buy 10 pcs Mark 2!!
:67:
因為鄙人一向都實行嚴選!如非所愛就算出到幾靚都唔會買!所以我無後悔行e條路
"果度竟然只有幾隻係我真心鍾意既角色,好多都為買而買"

從此句...可以再揀的應是想清楚是否喜歡才買...

玩什麼玩具/玩意本身是沒有對與錯,當然是以不損害/傷害他人的正常/合法東西為前提,另一方面是不要過份沉迷及如以上為買以買...:67:
頭像被屏蔽
唔玩就真係後悔...
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
其實好多大大現在都買玩具D錢都可以買架靚車 ... yes.. but it cannot give you so much pleasure !!!!!  Yes, 12" and other toys worth over 100k......... but what, you have a lot of fun in it.

Anyway, if you don't like them, you can still sell them at least 70% of the original price.  That's the value of 12".
頭像被屏蔽
我要先睇睇大大果 50隻 figure 係乜先做到決定~~
shiine 發表於 4-2-2011 14:33

前前後後...意思是否同時間擁有50隻呢?
頭像被屏蔽