Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 如果俾你再揀,你仲會唔會行12吋之路呢?

頭像被屏蔽
有d玩遙控車既朋友同我講, 話覺得12吋figure唔識郁, 好悶.  我諗用"玩"既角度比較唔係好妥當, 因為其實而家d figure 已經唔係"玩", 係鑑賞.  個樂趣其實係來自鑑賞下d details 有幾微細, 幾像真, ...
後悔只是玩得太遲:79:
因為鄙人一向都實行嚴選!如非所愛就算出到幾靚都唔會買!所以我無後悔行e條路
大舊金 發表於 4-2-2011 01:37 PM

我都係咁... 只要自己中意就買... 近期HT 好多都好靚但都無入無訂... 因為不是我所愛...
旗未動,風未動,是人的心自己在動!
玩乜都好,最緊要意由心發,否則就唔係你玩佢而係佢玩你,善哉善哉@_@
因為財多手痕才玩番12”,限定的多數入,跌破半價的肯定入:x
唉∼第2回合我一定會改:60:但我實在睇得上眼的又不多:58:
medicom身子咁差,要嚴格挑選才冒險:67:
d白兵傘兵炮兵僱傭兵都唔會入咁多,依家睇番,千篇一律:47:
頭像被屏蔽
又吾係咩傷天害理,吾洗揀過咁嚴重呀?~~~~哈
其實如果自己無咩定力,玩咩都死
比你揀過吾玩玩具,玩第二樣都係一樣死~~~~~

如果比我,我會將吾喜歡既放晒去
今時今日,都無咩邊隻跌,放出去可能有賺添~~~~~
頭像被屏蔽
如果你當初只係買細比例figure,到頭來又會後悔.
又會開個post最後話:如果可以再揀,我真係再想只買12吋算...
我話什麼都不玩不買最好.
如果你當初只係買細比例figure,到頭來又會後悔.
又會開個post最後話:如果可以再揀,我真係再想只買12吋算. ...
GunBuster 發表於 4-2-2011 05:32 PM

無錯 , 可以再簡我都寧願只玩12吋
喜歡就買無話12吋定6吋:p
頭像被屏蔽
講真, 買所有野都係量力而為, 我覺得睇你自己幾多收入先買.
比我再揀, 我都會買12" 因為我覺得依家d12" 唔係玩具, 係一個藝術品!haha

以前玩得好雜, 覺得靚既玩具都買番黎, 食玩呀個d, 得個擺. 玩左12" 依家專注買12", 因為一來無位, 二來慳番d $ 仲好!

另外, 奇怪既係個陣iron man 訂mark1, mark2, mark3, 我3隻都無訂, 出左之後覺得隻紅色唔係咁靚, 反而銀色我好buy, 個陣我都係買mark 2 現貨, 真係唔明依家炒到咁貴...

我依家都唔明, 依家hottoys有得訂, 個個都訂幾隻, 又真係仲有人係網上貴買...點解唔一早訂呢..
坦白講,要諗到後悔呢個字眼就要睇下閣下損失咗D乜,如果純金錢的話我覺得不如連細size都唔好玩專心儲錢,如果50隻得幾隻鍾意的話可以將唔鍾意嘅放咗佢,12吋點都比細size甚至汽車保值(好多都有得升添),所以何需後悔呢,玩玩具,求開心啫。