Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 失望的服務.....

點講呢... 我只係想知點解普通貨任揀任換 (我講SHF, 唔開盒都睇到入面果種...) 大家覺得ok, 限定貨揀多 ...
virtualman 發表於 29-1-2011 02:08 AM

"限定貨揀多盒就係死罪..."呢個我想也是問題核心~
我買玩具都會揀, 一般就會二揀一左右~
啡盒問題....因為我冇玩開 SHF 限定, 所以理解唔多
可能因為 「太限定」, 所以就連個啡盒都係件貨既一部份
所以開啡盒, 好似等如開左半個內盒掛......
咁只係您既諗法姐,個d限定大部份都係有客訂左先落order,貨量剛剛好夠俾d客(最多突多左幾盒),如果撞著幾 ...
大澤佑香 發表於 29-1-2011 03:25 AM

:$ 咪係囉!有多件開左比你揀, 衰仔實俾你揀.
現在討論的是限定品嘛...何況魂限定多是非主流品, 連笨大都睇訂單生產,衰仔亦是睇訂單做事.
就算衰仔有多一兩盒開了的限定俾揀,也可能是其他對QC有要求的師兄看不上眼的貨品...
不過,有得揀總比冇得揀好...
但買魂限定,要自己 prepare 這些 QC 風險..

OR, perhaps money is the only solution to have perfect QC....
點講呢... 我只係想知點解普通貨任揀任換 (我講SHF, 唔開盒都睇到入面果種...) 大家覺得ok, 限定貨揀多 ...
virtualman 發表於 29-1-2011 02:08 AM

你都識得講一個唔使開盒就CHECK到一個要開左盒先CHECK到
你都識得講一個唔使開盒就CHECK到一個要開左盒先CHECK到
yugi 發表於 29-1-2011 11:11 AM

一矢中的~ :78:
其實我覺得無得開比你睇好正常,如果個個都開盒睇,個情況係點我念你都好清楚,你都識講買橙有得擇,但係你會唔會打開D橙皮?買朱古力你會唔會包包開黎睇?
我其實覺得如果你認為間舖的服務令你唔滿意,你買得唔開心的話,我支持你唔再幫襯,因為買o野個個係你,俾錢個個又係你,你有權去選擇一間合乎你要求的舖頭幫襯。就算價錢貴,如果你買得開心,何樂而不為?大酒店同茶餐廳都係個罐汽水,咁解仲有人係酒店飲汽水,因為佢唔單止俾錢買汽水,仲俾錢買服務同環境。但如果你的問題並不單止呢間舖頭發生,而係大部份舖頭的做法都係一樣的話,我覺得你應該退而求其次接受佢地o既提議,或寧願唔再買呢類產品,因為情況唔會終結,隨非佢地有新解決方法,但如果買得唔開心買o黎做乜?
佢地覺得賺少你一個唔會周身痕
其實呀巴你都係想睇下有冇巴打有冇同你一樣情況而又可以有得換姐