Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 失望的服務.....

頭像被屏蔽
同意x2
同埋其實大大你件貨有乜問題?
機體 發表於 26-1-2011 00:44

其實件貨係點都唔係我想講既野, 就算post左張相, 有人會話接受, 有人唔會接受, 我想講既係佢地連望多唔望, 一句新規矩係咁...
當然佢地有新規矩係佢地既事, 但可能因為上次同今次佢地既處理不一, 令我失望.
如果佢唔contact bandai同你換左先,即係佢要硬食件defect品
呢d情況佢掟個波俾人都無可厚非

申報︰我 ...
kuris_021 發表於 26-1-2011 00:48

確實係無可厚非, 不過只係每個人都會對一間玩具店都有唔同期望, 我亦唔係想講佢地點, 只係如果你對一間店舖有同樣期望, 我就建議你三思, 如你收到貨有QC問題仍以你所描述既態度欣然接受, (就算普通貨都會有水貨....唔一定係限諚貨), 我只可以講一個服字...:64:
=-=.首先  果隻野係錯件定係咩野先?...

下次拎貨前 自己上網check下要去拎果隻野 係咩野樣既 咁樣 下次就 ...
果汁先生 發表於 26-1-2011 01:16

其實當時我係同我朋友一齊擺同一隻貨, 所以即場係發覺有問題, 不過好似之前講, QC問題各人會有唔同要求, 亦唔係我想講既野, 確實QC問題唔係鋪頭度, 而係笨大,
小弟好少訂figure/玩具(好似得一次alter菲特,仲要係賊船 )
好彩無穿無爛,態度又唔算差,都有三盒 ...
sparda 發表於 26-1-2011 01:17

首先多謝這樣詳細既回應. 我其實都唔係第一次同佢地訂貨, 水口, 唔太差我也照單全收, 不過點講好, 當時同我朋友一齊擺貨, 一對就發覺有所唔同, 如果你係我, 你會點呢...? 我就真係好自然問佢地可唔可以睇多隻... (只開啡盒, 無開內盒)
再講可能係佢個四眼老板上次對我既處理手法同今次確實不同, 令我覺得失望亦由此而起....
將心比己, 日本人訂魂SHOP都係無得換, 寄到嚟係個隻就個隻
我真係覺得佢地肯幫你去BANDAI度搞算係咁 ...
luciferdark 發表於 26-1-2011 01:32

其實我都唔知如果我話好, 佢地係唔係真係幫我送去笨大處理, 不過唔係斷手斷腳, 我就真係唔想等, 不過師兄如果你同啱遇到同樣情況, 希望可以分享下成個換貨過程, 等我都知要等多久....
確實係無可厚非, 不過只係每個人都會對一間玩具店都有唔同期望, 我亦唔係想講佢地點, 只係如果你對一間 ...
virtualman 發表於 26-1-2011 03:03 AM

我的確唔係好介意QC,因為玩具係用黎玩
早排shf我都試過揀中漏上油/上歪左
除非佢漏件,否則我都會照收貨

照你所講,人地有俾解決方法,
但你怕麻煩唔接受之後返黎開post話失望
qc有咩問題又無詳細講,相又欠奉
我好難就你片面之詞話係人地問題wo:(

喺度開post應該都係想有負責人睇到之後主動聯絡你
我主觀覺得呢個先係主要目的

唔係你對人地失望,
而係睇死間公司怕有客對佢失望仲揚開去,
所以認為佢一定會為左維護goodwill而好好take care呢個「失望的客人」
因為有啡盒,我見好多人一定要攞全新開, 已開啡盒等於被人揀過,唔會要。

所以限定有啡盒多數唔會開多盒比你選擇。
頭像被屏蔽
其實我都係衰仔訂開野
服務都叫做係咁啦下話
佢到貨準時都樣野你冇得彈
但講到限定換貨,今次E記真係好似抽扭蛋咁抽
如果個個都要換,你諗下會發生咩事
向好戈方面諗,佢肯同你向笨大問下好過鐵定話唔換俾你
如果係玩具本身既問題,你唔怪得衰仔
佢只係做負責訂購戈個,唔係整玩具戈個...
E記出得好既話你都唔會要求換貨啦係咪?件事根本上衰仔係有俾到解決方法你
因為件貨出問題始終係關笨大既事,衰仔冇理由幫你硬食左佢
你唔等得既,就好似你醫加咁照樣拎貨,但心中埋怨
衰仔就算負面新聞多,都未稱得上話黑店丫
TD唔少大大唔會因為咁樣而唔去衰仔訂野,其實講到派貨咁準時,已經無可厚非
究竟件事問題出左係邊,真係要諗清諗楚,唔好郁d就話...唉呀,我唔幫襯佢喇...
買限定真係靠彩數同件貨本身既質素,隻隻質素好,你冇得怨,彩數高,你會開心
總知都係唔好太執著喇,雖然係到邊訂野既話事權始終係你到,希望你日後會得到更好既服務啦
如果佢真係收左你件貨,佢就要賣少一件架啦
佢又唔係賺得多~佢甘做當然有佢原因啦
頭像被屏蔽
名你叫啦!你期望一個"頑童"會對你好好禮貌咩!
頑同...預咗既啦
一向面口唔多好
其實頑仔成件事有做到野..我覺得已經ok..(當然咁樣唔係最好),所以如大大以後另有選擇..亦係好事