Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有冇試過戒玩具毒? 成功/ 失敗例子分享一下吧~

頭像被屏蔽
我一開始賣, 就賣左對死神同睡神, 再賣大武士, 之後我最記得笫3次, 是"烈火龍騎", 全部都後賤賣, 但"烈 ...
jetyam999 發表於 15-1-2011 07:46 PM

:47:  大大真係好慘

人,總要有d嗜好/寄托。玩玩具,已經算係比較「衛生」既渲洩channcel...
頭像被屏蔽
玩玩具真係好hobby嚟,起碼無手尾跟,又唔算貴。

如果我老婆唔比我玩玩具,我就買套單端膽機 ...
godofcat 發表於 16-1-2011 10:49 AM

不如試吓Harbeth啦,BBC鑑聽用揚聲器品牌之一,中頻好滑好柔㗎,最啱你聽蔡琴:he::he:......
 ......其實都唔使等太座唔俾玩玩具喎,一邊玩VF,一邊聽歌,爽過起雙飛也
......O-BO-E-TE-I-MA-SU-KA......
回復 36# jetyam999

ching的太太未免野蠻,看來ching也有所不滿,及早溝通清楚是好,反則ching鬱埋鬱埋,爆起來反惹來大禍.......:67:
我一開始賣, 就賣左對死神同睡神, 再賣大武士, 之後我最記得笫3次, 是"烈火龍騎", 全部都後賤賣, 但"烈 ...
jetyam999 發表於 15-1-2011 07:46 PM

唔知太座有冇啲唔係點著,又唔算舊嘅衫,或者啲過咗兩季嘅鞋呢吓,攞去救世軍捐俾有需要嘅人都好喎!:he::he:
    將佢最鍾意嘅手袋送俾佢奶奶用吓都唔錯!:34::34:
頭像被屏蔽
我用緊耳擴喳...

係屋企鬼鏈咁播?到時連玩具都無得玩呀,重諗咩起雙飛呀!

起雙飛唔係我呢d 小男 ...
godofcat 發表於 16-1-2011 11:27 AM

收番起雙飛嗰句......唔講住
對嘢啲低音好自然㗎,一啲都唔巴渣,又唔大食,你播吓啲太座鍾意嘅歌, 或者你哋拍拖時聽嘅歌...包佢讚你,錫你,重可能買玩具送俾你:35::35:
我自己買玩具過十年,無唸過所謂戒唔戒。:36:
以前會有一段時間買得過火:no:,就停一段時間,然後又重覆;之後終於有一次的起心肝放左一批玩具出去:$,因為屋企無位同玩具支出太多(我賣完回左都成兩三萬)。而家買玩具都係量入為出,平均不過一千,儲蓄穩定增長,咁就玩得開心亦無煩惱:^
頭像被屏蔽
我成功個日通知大大。

會唔會係,明日世界終結時?
godofcat 發表於 16-1-2011 11:40 AM

正經啲講句,其實二手音響價錢分分鐘平四成以上,重有人幫你Run-in埋,真係一個唔錯嘅選擇,旺角有唔少樓上音響舖,行開睇完玩具,睇吓聽吓有冇啱心水,唔好心急,慢慢撞,唔難搵到筍嘢。
頭像被屏蔽
他日如果我老婆或女友甘對我d野,理佢天王大帝都好,產到佢上天花板再跌返落來再產過,事後要佢同我汁返成 ...
Johnnie.Ridden 發表於 16-1-2011 03:30 AM

Yes!  Agree! :71:
正解!

做人做事好多時都需要一個空間,一個 小hobby去令自己開心番。

咁我地揀買玩具有咩問題 ...
godofcat 發表於 16-1-2011 08:11 AM

That's also my manner to play toys!  Support!  :)

The daily pressure especially in works is extremely heavy for mine and that's the point that need some hobby/interest to balance for the hard feeling!  :)
當一個人,去到某一個位,到時你自然唔會或唔容許你再買架勒,所以亦沒所謂"戒"或"不戒"。