Toysdaily 玩具日報

查看: 26966|回復: 9

[改造交流] 魔神英雄傳2 最強!最惡!!魔神 黑龍角!!!

魔神英雄傳2 最強!最惡!!魔神黑龍角!!!

記憶中唯一一部可以打底主角龍神丸既魔神,戰績輝煌,
不但可以擋住(或硬食)飛雲o既星龍劍多次而不死,
試過打到龍神丸瓜柴(大快人心), 更一擊KO空神丸!

可惜最後下場慘淡.....竟然會被那河馬的野牛十字斬打敗..

此模型亦是祖國珍藏版, 原版或韓版炒到上天, 珍藏版用來改造
就岩岩好, 可惜質量始終太差,夾口太嚇人, 無心機打磨補無縫, 請當係
機械線紋吧!

改造主要係改高 及增強可動 同時亦保持可分離合體!
未改前的圖請看yamyambo 大大的強帖!!
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-108815-1-1.html

大隻大佬揸的猩猩魔神、黑龍角的上半身、力量屬於星界山第一

飛仔二佬揸的蠍子魔神、黑龍角的下半身,擁有相當於兩部魔神的頑強耐力。

細妹(男扮女裝)揸的飛鳥魔神。黒龍角的背翼。單體飛行力為星界山第一。

我地就係 魔界三兄妹!!!

龍神丸:三抽一! 唔公平啊!

三兄弟: 好呀, O甘就一對一公平決鬥吧!

龍神丸:......

後記:
一路玩, D塗料一路甩, 我已經用O左金屬底油, 但軟膠部份依然甩油, 有無大大有好方法???

謝謝觀看, 有緣再見

第一個回先~~~
之前都想喺掏寶掏, 但無貨了~~~
:71:十卜
魔神英雄傳唯一的合體派喔:D
改得好好呢!!!!:handshake: 原本對手位真係比較差....:help:
點解佢同龍星丸遲遲都唔出復刻㗎
改得好好呀~~
點解佢同龍星丸遲遲都唔出復刻㗎
stormminister 發表於 3-1-2011 04:31 PM

出新品好d,最好黑龍角大隻d夠晒霸氣
Support!
黑龍角係魔神英雄傳奸角機中最掂嗰隻