Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

……
555後期角色性格開始走樣…
W完整好多。
555可能高潮位多d掛…或者係睇完唔好睇既decade ...
原罪 發表於 23-3-2011 11:58 PM

睇晒 555 了終於
個尾趕到 + 爛到呢
:ice:
睇晒 555 了終於
個尾趕到 + 爛到呢
玩具 發表於 27-3-2011 09:23 PM

所以W真係無拆三條陸既招牌,佢第一次寫特攝(應該掛?)真係交到好功課。
所以W真係無拆三條陸既招牌,佢第一次寫特攝(應該掛?)真係交到好功課。
原罪 發表於 27-3-2011 09:28 PM

其實 CLAYDOLL 變奸我都唔係好足到路...
發生咩事...
睇晒 555 了終於
個尾趕到 + 爛到呢
玩具 發表於 27-3-2011 09:23 PM

我覺得555始終逃離吾到一向rider ge bugs..吾完整..爛尾..(因為好多rider都係寫555呢條友寫)
但頭幾集真係好好睇..係極吸引到人去追看

同意正如原罪兄說..W真係整體完整好多~亦少好多bugs...
我覺得555始終逃離吾到一向rider ge bugs..吾完整..爛尾..(因為好多rider都係寫555呢條友寫)
但頭幾集 ...
takeshi 發表於 27-3-2011 11:18 PM

鬼咩,計正555可以做多10集劇情啦,耐可日本仔年番計:53:
但頭幾集 ...
takeshi 發表於 27-3-2011 11:18 PM

木場勇治既第三勢力…同埋「皇」…
呢d設定最後係浪費哂。
埋到尾既線得結花,雅人…

555係一套令小弟感到好痛心既劇,點解咁多好野可寫,可講。
怪人設計又靚又型…
玩具出得又好玩…
人物性格又寫得唔錯…
最後會攪到咁X樣?

唉~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
呢d設定最後係浪費哂。

555係 ...
原罪 發表於 28-3-2011 12:58 AM

故事後尾 D 人o既死兒嬉到呢
真係擺到明趕收工整死一大班人
講到隻王幾無能敵咁 , 點知草草 bye bye
最後王半生不死咁影一幕 , 都唔知算唔算交待

riotrooper / 王 / 羊爸爸
好明顯呢 d 佢唔夠集數交代
btw 馬仔點解會變左劇情版個樣
故事後尾 D 人o既死兒嬉到呢
真係擺到明趕收工整死一大班人
講到隻王幾無能敵咁 , 點知草草 bye bye
最 ...
玩具 發表於 28-3-2011 01:10 AM

馬仔LV up版本,就係劇場版型態。
怪人係可以lv up或擁有不同型態,龍型四葉草係好例子。
馬仔LV up版本,就係劇場版型態。
怪人係可以lv up或擁有不同型態,龍型四葉草係好例子。
原罪 發表於 28-3-2011 01:50 AM

我知但咁都要交代下無端端做咩勁左先得架
唔係話 '因為就黎 #50 啦 ! 爆 SEED 啦 !'
:ice:
我知但咁都要交代下無端端做咩勁左先得架
唔係話 '因為就黎 #50 啦 ! 爆 SEED 啦 !'
玩具 發表於 28-3-2011 02:36 AM

哈~佢真係失驚無神勁左…同佢失驚無神變奸一樣。
唔知你有無留意到乾巧既狼腳,劇場版同tv版係有分別。
哈~佢真係失驚無神勁左…同佢失驚無神變奸一樣。
唔知你有無留意到乾巧既狼腳,劇場版同tv版係有 ...
原罪 發表於 28-3-2011 02:49 AM

勁左真係無得解 , 話勁就勁咁...
因為佢見到天鵝無辜被人類打死嘛... 變奸都總算有原因
但我真係唔認為會變得咁快卦 !

羊爸爸搵佢搵得好 RANDOM
佢原意 '想以怪人身份保護人類' 我覺得唔構成搵佢o既原因
加上佢都變奸... 仲要帶埋佢去報仇
點睇都唔再似 '想以怪人身份保護人類' 啦
:(

有啊... 個 DOG LEG 好似長左大左
勁左真係無得解 , 話勁就勁咁...
因為佢見到天鵝無辜被人類打死嘛... 變奸都總算有原因
但我真係唔認為 ...
玩具 發表於 28-3-2011 03:15 AM

狗腳既分別…
TV係人腳,人著公仔衫,關節位唔同。
劇場版,CG畫,狗腳關節。
呢d設定最後係浪費哂。

555係 ...
原罪 發表於 28-3-2011 12:58 AM

我都覺得係,555 之前講得真係幾好,點知在尾後變成咁差,其實如果唔夠時間交代,個結局在電影版交代都可以吧。

個人覺得木場勇治之所以特然變勁,是因為要安排他做社長,若他的實力和以前一樣,Lucky Clover 一定不會臣服於他,一定會將他殺死,其實劇中也曾提及,Lucky Clover 成員說讓木場做社長,這樣他們豈非要聽命於木場...,最後木場說了他們不能打敗現在的他...

而講木場變奸不是不可以,但我都係覺得有些特然,如講他慢慢接受不到事實,繼而變奸,最後決戰乾巧,咁應該會幾好!
我都覺得係,555 之前講得真係幾好,點知在尾後變成咁差,其實如果唔夠時間交代,個結局在電影版交代 ...
Lau 發表於 3-4-2011 09:28 PM

係那個「突然」變奸唔好。
木場本來都唔係咁既人。係就一早入左公司啦。
點會成為第三勢力。
我都覺得係,555 之前講得真係幾好,點知在尾後變成咁差,其實如果唔夠時間交代,個結局在電影版交代 ...
Lau 發表於 3-4-2011 09:28 PM

無錯 , 變得太突然了
同埋點解可以話 '需要變勁' 就真係勁左...
呢下我都接受唔到