Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

由其阿哥出場…正到爆!
當時…幾多人以為套野返黎~~~~~~~~~~~
原罪 發表於 10-3-2011 11:44 AM

我冇寫個"弟"字:36:
??好多人覺得唔掂咩?
可能俾個造型呃左…
小弟就無咩見過人彈個劇情。

算啦…劍都有人覺 ...
原罪 發表於 10-3-2011 11:45 AM

有呀,好多人覺得拉打大平賣
龍騎同劍我都未睇
不過暫時計
我覺得最唔好睇都係kiva

p.s. 其實電王我都覺麻麻地...唔係太明個故事...
終於睇哂kabuto
雖然劇情真係一般
但我都仲接受到:66:

p.s. 我覺得個女主角好正, 不過好似退出了?
終於睇哂kabuto
雖然劇情真係一般
但我都仲接受到

p.s. 我覺得個女主角好正, 不過好似退出了?
davidki99 發表於 15-3-2011 01:52 AM

反而你覺得kiva差過kabuto?
哈哈~
睇黎我唔搵返kiva睇係正確既~
反而你覺得kiva差過kabuto?
哈哈~
睇黎我唔搵返kiva睇係正確既~
原罪 發表於 15-3-2011 10:25 PM

kiva 角色性格完全唔吸引
由其個主角更加唔掂
ixa 裝著員行為好似傻佬咁
個藍天會黎黎去去得兩三個人對付怪物
kabuto 既 zect at least 有班 tropper 丫
唯一可取只有kiva 老豆
最失望係人狼
佢o係響鬼入面既斬鬼, 為左徒弟復出, 死左都回魂幫佢
後尾轟鬼重新振作, 斬鬼安心死o個集真係超感動呢! :help:

仲有kiva 個故事成日跳o下去86年又跳返08年真係好亂

kabuto 起碼兩位男主角討好, 女主角我仲buy (雖然唔係好靚, 不過小弟鍾情o個種格)

暫時睇左既平成拉打 (ryuki 同 blade 未睇)
最好睇都係w (000 未完唔評論住)

p.s. 已經開始睇龍騎
其實有冇說明, i mean official o個隻
有講邊位平成拉打最強呢?

個人意見最強一定係decade (我知好多大大一定插我:66:)
其次就係 agito (係神比力量佢喎, 有光照下又會進化)
同 kuuga

個人意見最強一定係decade (我知好多大 ...
davidki99 發表於 16-3-2011 04:13 PM

漏左kabuto 添
hyper clock up 後可以時光倒流真係玩哂
應該第二強呢:DD

p.s. 最強梗係decade 啦!

個人意見最強一定係decade (我知好多大 ...
davidki99 發表於 16-3-2011 04:13 PM

應該都係decade,kabuto,終極古迦呢三個最強。

自從有decade呢隻奸狗出現…都無邊個最強羅…有都被佢隨意就山寨佢地既能力…
正pk!

留返個名先... 其實我又唔係睇左好多套 ( 全套來講 )
因為我真係睇樣多
靚仔有型o既我先會有興趣睇晒全套

但係我最愛係龍騎喎
因為個故事真係寫得太好太好
電王我都鍾意 , 可能因為果種歡樂o既氣氛卦

咦點解我鍾意果 d 反而係幾樣衰下果堆...
留返個名先... 其實我又唔係睇左好多套 ( 全套來講 )
因為我真係睇樣多
靚仔有型o既我先會有興趣睇晒全套 ...
玩具 發表於 16-3-2011 06:12 PM

哈~
你講果兩套小弟都喜歡。
電王真係好歡樂…可惜現實中既電王拍攝得一波三折(女主角辭演,男主角爆肺…)
最後仲不停有劇場版…睇到你驚為止…
結果電王係小弟心目中既排名就不停下滑…
哈~
你講果兩套小弟都喜歡。
電王真係好歡樂…可惜現實中既電王拍攝得一波三折(女主角辭演,男 ...
原罪 發表於 16-3-2011 10:45 PM

鍾意丫嘛 , 加上又唔係太追埋劇場版
所以我唔係咁計較佢煩唔煩架...
比如新電王牙王全部都靚仔過原版... 所以無咩所謂 ! 靚仔就得 !

劇情受大讚o既系列我都會有興趣睇
可能因為正式令我鍾意拉打係龍騎 , 而龍騎係因為故仔出色而出名
我會覺得樣衰唔緊要 , 劇情出色我一樣鍾意
( 之前 AGITO 同 KUUGA 因為設計太具昭和特色反而令我無乜去留意 )
( 好似話樣衰到爆o既 OOO 劇情都唔錯...
但始終 OOO 太醜 , 個鬼仔又醜 , 銀仔 CONCEPT 我又唔鍾意... 暫時唔會考慮睇 )

所以近期 W 我都幾鍾意
型 ( 雖然得 W 係型... CJX ACCEL 我都係覺得醜的 )
劇情都兼顧到 ( 係 CLAYDOLL 變奸開始唔知佢想點 ! )...
其實 W 設計都太 HEA 了... 轉色又唔轉設計...

其實咁多套真係有排講...
甚至有時覺自己口味有點怪 !
下次 reply 再講
kiva 角色性格完全唔吸引
由其個主角更加唔掂
ixa 裝著員行為好似傻佬咁
個藍天會黎黎去去得兩三個人 ...
davidki99 發表於 16-3-2011 03:05 AM

唔係喎~ 我覺得Kiva 08女主角Megumi好正喎~ rider女角最鍾意佢~:D
唔係喎~ 我覺得Kiva 08女主角Megumi好正喎~ rider女角最鍾意佢~
Devil_Fudou 發表於 17-3-2011 04:56 PM

呢個得…
不過最愛係電王既白鳥百合子!

古迦入面既玫瑰紋身女都非常靚。又cool。

其實W都好多靚女…係女主角差d…
鍾意丫嘛 , 加上又唔係太追埋劇場版
所以我唔係咁計較佢煩唔煩架...
比如新電王牙王全部都靚仔過原版.. ...
玩具 發表於 17-3-2011 01:57 PM

咦?!
小弟睇漫畫都係咁,醜唔緊要。最緊要劇情好。
大暮維人幾靚都假,個故事唔得我照cut書。

講返拉打。古迦係有昭和風…我呢d老鬼特別喜歡。
而故事上最重要,係突破左昭和一貫既一集一怪人系統,加上追睇既元素。
當年佢係第一個,依家當然慣哂啦。

不過佢好多野都諗過先拍,例如故事中…係從來無「rider」或者「超人」呢d稱呼。
而佢每招…甚至變身…都要學。
合理化既劇情真係好正。

後黎既平成拉打,反而未必會顧咁多,好似OOO,一有新硬幣就差唔多識用…