Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

但係我覺得呢d位係平成TV已經改善左好多..依架電影返而倒退..翔太郎house硬接坑渠位(仲要action接),真 ...
takeshi 發表於 20-1-2011 01:01 AM

我都覺得ooo客串無咩問題。而且唔算搶戲…宣傳下無壞。
太搶就唔好啦。

至於唔接鏡頭既問題…
其實算有改善。而且戰鬥場境係平成係多左選擇…
常有地方係停車場、橋下、樹林、工廠…反而少左石礦場?(少左爆石?)但有爆破場景(唔用cg)都係石礦場。

其實唔接鏡頭,龍騎仲嚴重…甚至唔接戰鬥添。最激氣可算騎士生存形態對王蛇三合一型態那場。打到飛起…最後一齊出最終召喚…究竟邊招強呢?
係呢個時候完左果集。
下一集已經當打完…提都唔x提…我真係憤怒鳥!

其實我覺得除左古迦…其他拉打片…每次以為睇緊成人向劇集時…就每每發生低能野…
劇情又好,處理手法又好…
細路仔就唔講邏輯?

不過真係無得太講究…太有要求真係唔使睇拉打。又要有特技…又唔可以偷功減料…
其實佢地邊有咁多錢製作。
所以W劇場版既動作場面,先表現到W其實d招唔係咁肉酸…
連「路飛手」那招都可以好睇…真係有錢大哂。

之前 down KRL字幕睇AGITO到33集開始好花, 後面既集數都睇唔到
唉!
依家唯有再搵或者睇下有冇碟買
仲有成廿集咁濟好頂癮...

睇到呢度其實agito 都幾好睇:^
終於睇哂agito
我覺得好睇喎, 唔似有d 大大話唔掂
係後尾幾集有dd 趕收工既feel , 大結局o個場打又有d 求其...
反而3個agito 羅返自己既力量o個集仲正
(本人鍾意熱血d, 打得勁d 既ending)

呢套拉打我最深刻既一定係gills
無啦啦死老豆
跟住變左gills 比女飛
仲有變一次身身體衰弱一次
又跟住比人隊lum
諗住返生, 變身後遺症又冇埋會好啦
點知又比木野追殺, 一腳踢殘爭d 又死多次

後尾又有條女, 諗住唔使一支公
點知又死埋
最後得返隻狗陪自己

真係慘到嘔

除左double 之外
我最喜愛既拉打就係gills 喇

p.s. 後追返shf 既電單車唔知貴唔貴呢?口口
終於睇哂agito
我覺得好睇喎, 唔似有d 大大話唔掂
係後尾幾集有dd 趕收工既feel , 大結局o個場打又有d 求 ...
davidki99 發表於 16-2-2011 01:34 AM

100% agree! Agito, 小弟覺得一D都晤差, 有頭有尾又熱血; :71:
Gills 刻劃得好好, 有血有淚真英雄, 愛!:36:
小弟當年睇agito真係好唔客觀,主角真係覺得唔得,反而配角拉打大部份都正。
除左g3…
真係覺得弱得可憐…而竟然有辛貴為拉打…

而覺得出色既gills,強化後無左野性既戰鬥風格…又係激死小弟。

各花入各眼,呢套平成收視好高既拉打,一定有佢好處既~
可惜小弟唔識欣賞。
小弟當年睇agito真係好唔客觀,主角真係覺得唔得,反而配角拉打大部份都正。
除左g3…
真係覺得弱得可憐… ...
原罪 發表於 16-2-2011 11:52 PM

後尾g3-x 都ok 啦
都幫得下手
100% agree! Agito, 小弟覺得一D都晤差, 有頭有尾又熱血;
Gills 刻劃得好好, 有血有淚真英雄, 愛 ...
roystoy 發表於 16-2-2011 08:41 PM

Gills 真係好正呢!
下一套睇龍騎定甲鬥定blade 好?
係呢三套未睇過

p.s. tvb 做甲鬥o個陣都睇過下一兩集, 感覺唔係幾ok
Kamen Rider Eternal V Cinema 予告
http://www.youtube.com/watch?fea ... d&v=RbreujMg3Rk
係呢三套未睇過

p.s. tvb 做甲鬥o個陣都睇過下一兩集, 感覺唔係幾ok
davidki99 發表於 17-2-2011 12:26 AM

睇下閣下想先苦後甜定先甜後苦。
龍騎最好睇。
blade同甲鬥…
故事上甲鬥差d,演員表現同拉打造型上。就甲鬥好d。
係呢三套未睇過

davidki99 發表於 17-2-2011 12:26 AM

個人覺得睇龍騎和 Blade 都好,但 Kabuto 就真是不睇也罷,只是某些幪面超人的造型幾好,但故事完全唔掂。
睇下閣下想先苦後甜定先甜後苦。
龍騎最好睇。
blade同甲鬥…
故事上甲鬥差d,演員表現同拉打造型上 ...
原罪 發表於 17-2-2011 10:47 PM

咁誇張?
不過龍騎同blade 要搵下有冇碟賣先
個人覺得睇龍騎和 Blade 都好,但 Kabuto 就真是不睇也罷,只是某些幪面超人的造型幾好,但故事完全唔掂 ...
Lau 發表於 17-2-2011 11:12 PM

好多大大都咁講
不過佢地既造型...:50:
blade 都好d, 但龍騎真係...由其個主角...
但係其他拉打有d 都ok 喎:36: