Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

回復 104# 原罪
W d 女閒角真係痴線...
INVISIBLE DOPANT 成個陳法拉咁 :35:
ARMS DOPANT 個女拍檔身材又 :he: :he:

呢兩個係我記得超清楚 !!!!!!
咦?!
小弟睇漫畫都係咁,醜唔緊要。最緊要劇情好。
大暮維人幾靚都假,個故事唔得我照cut書。 ...
原罪 發表於 17-3-2011 10:35 PM

KUUGA 都係好多好評 , 我諗我會之後重睇一次 (當然要 DOWN 到先..............)
以前散收收咁睇 JA...

555 已經算係現實系... 但唔知點解 D 武器又會無端端識用
佢有份 USER MANUAL 卦... 其實都自圓其說到...
KUUGA 都係好多好評 , 我諗我會之後重睇一次 (當然要 DOWN 到先..............)
以前散收收咁睇 JA...
...
玩具 發表於 18-3-2011 01:12 AM

555有說明書…同佢本身係怪人,解釋到好多野。
而且講玩具好玩…555真到今日都係非常唔錯。

有無大大想傾下主題曲或者插曲?
我覺得平成既歌好多都好正。
特別係劍、龍騎。
主題曲唔錯,插曲更正。

但平成最愛係555既op。
http://www.youtube.com/watch?v=W_PHpoSIUMQ
曲好聽,op拍得又正又有氣氛。
到今日都無咩邊個op正過佢。

昭和既歌…我覺得因為年代唔同,真係要分開講。
black同rx因為細個睇過…同埋近時代曲多d,節奏強,所以覺得特別正。(感情分都加唔少啦。)
http://www.youtube.com/watch?v=JHGitZajfPI
http://www.youtube.com/watch?v=RbM0HOz0N2o
唔計black同rx,
昭和最熟既歌就係1,2,V3。
而ZX…唔知點解覺得好過癮…好似怪人唱咁…
http://www.youtube.com/watch?v=tMo9kd97R28&feature=related
有無大大想傾下主題曲或者插曲?
我覺得平成既歌好多都好正。
特別係劍、龍騎。
主題曲唔錯,插曲更正。 ...
原罪 發表於 18-3-2011 01:25 AM

哥黎講kuuga, 555, hibiki, kabuto, decade, w, 000 都好聽
如果計opening 555 係首選啦!

如果講女主角, 除左我like kabuto
decade 個女主角都靚
kiva 反而我like QUEEN 多d
kiva既queen…係咪555既女主角?
kiva既queen…係咪555既女主角?
原罪 發表於 18-3-2011 11:51 PM

係主角個阿媽
話時話我翻睇 555 睇到咁上下了
結論係 : 好睇過好多人大讚o既 W

電腦奇俠啊!
其實…全拉打應該呢個組織應該已經無敵…
但係有其他英雄幫拖真係好興奮。
話時話我翻睇 555 睇到咁上下了
結論係 : 好睇過好多人大讚o既 W
玩具 發表於 23-3-2011 03:35 AM

……
555後期角色性格開始走樣…
W完整好多。
555可能高潮位多d掛…或者係睇完唔好睇既decade…所以W加哂分,哈~

Eternal new form?

回復 118# stonekeung01

睇怕佢係shf 又會出多隻....
不過紅色唔多好睇
如果本體無咩大改變就應該會無視佢.....
(現在只見佢無左d 插頭位.....心口好白雪雪.....)
回復  stonekeung01

睇怕佢係shf 又會出多隻....
不過紅色唔多好睇
如果本體無咩大改變就應該會無視佢 ...
lhfsamuel 發表於 26-3-2011 10:59 AM

W 劇場版真係好煩
變少少顏色 ! 就係果 D D 色 !
求鬼其 UP 過故出黎...
完全無設計過...
就出過隻新
煩到乜咁...