Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

唔好俾超級巨聲唱wbx主題曲呀
回復 433# stonekeung01

其他RIDER:
幪面超人 骷髏
幪面超人 永恆
幪面超人 王牌
ACCEL同埋EXTERME 未有中文名

「永恆」同「皇牌」唔係即係 ACCEL 同 EXTERME囉,唔係咩?
如果唔係,我想請問呢個W之中有邊幾個RIDER?我知既有︰
W (DOUBLE,其他形態唔計…)、ACCEL、佢師傅、黑白W(即係W)、X(FINAL FORM)
回復  stonekeung01

其他RIDER:
幪面超人 骷髏
幪面超人 永恆
幪面超人 王牌
ACCEL同埋EXTERME 未有中文名

「永恆」同「皇牌」唔係即係 ACCEL 同 EXTERME囉,唔係咩?
如果唔係,我想請問呢個W之中有邊幾個RIDER?我知既有︰
W (DOUBLE,其他形態唔計…)、ACCEL、佢師傅、黑白W(即係W)、X(FINAL FORM)                            .
多其 發表於 13-6-2012 02:05 PM

幪面超人 骷髏 = Skull (單邊drive, 全黑, 用skull usb, 主角師傅)
幪面超人 永恆 = Eternal (單邊drive, 全白, 用eternal usb, 劇場版出場)
幪面超人 王牌 = Joker (單邊dirve,全黑, 用joker usb, last一集出場)

旋風皇牌 = cyclone joker = 綠黑w形態
熱火鋼鐵 = heat metal = 紅銀w形態
幻影槍擊 = luna trigger = 黃藍w形態

另外, 獠牙記憶體 = fang usb, 獠牙王牌 = fang joker, 即係你指o既黑白w形態~

所以accel 同 extreme(你指o既x final form)係未有正式中文名~

幪面超人 王牌 = Joker (單邊dirve,全黑, 用joker usb, last一集 + 劇場版出場, 主角 左翔太郎 單獨變身)

幪面超人 永恆 = Eternal (單邊drive, 全白, 用eternal usb, 劇場版出場, 反派角色 大道克己變身)
OH!!!謝大大解答﹗我重以為即係咩風之使者,風君待呢D有出SHF既角色……
幪面超人 W 全新登場

http://www.youtube.com/watch?v=9Gig7xvHs6M

警騎,又「騎」:49:
特~警~騎~:34:
有冇d更型的名字呀!
幪面超人 W 全新登場

警騎,又「騎」
stonekeung01 發表於 7-7-2012 11:09 PM

只係見到 COMMENT 度又係好多動漫塔利班
:DD
:x笑死我啦!
鋼鐵長棍~
特~警~騎~
:die:笑到喊~~~~~~~
回復 436# sky34
已確認係巨聲三幫既譚嘉儀唱<3

關東11鬼,睇呢度我至識晒佢地:)

梅比斯VS電王,好想睇喎:handshake:

唔知係乜節目呢?:?

現在的龍騎(真司),型佬
型佬左喎﹗唔知近來點呢?

水&#23947;&#12498;&#12525;(28)&#12364;、映&#30011;「&#40658;執事」(大谷健太郎、&#12373;&#12392;&#12358;&#12369;&#12356;&#12356;&#12385;監督、年&#20869;公開)&#12391;
3年&#12406;&#12426;&#12395;本格的&#12394;俳優復&#24112;&#12434;果&#12383;&#12377;&#12371;&#12392;&#12364;8日、分&#12363;&#12387;&#12383;。
主演&#12398;10年9月4日公開&#12398;「BECK」以&#26469;。
「&#40658;執事」&#12399;世界42&#12398;&#22269;&#12392;地域&#12391;&#30330;刊&#12373;&#12428;、
累計&#30330;行部&#25968;1400万部超&#12398;漫&#30011;&#12364;原作&#12391;、&#12450;&#12491;&#12513;化&#12418;&#12373;&#12428;&#12383;。
水&#23947;&#12399;&#24746;魔&#12398;執事&#12475;&#12496;&#12473;&#12481;&#12515;&#12531;&#12539;&#12511;&#12459;&#12456;&#12522;&#12473;&#12434;演&#12376;&#12427;。

http://www.nikkansports.com/entertainment/news/f-et-tp1-20130109-1069618.html