Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

我想問下SIC點樣分港版定日版?@@
我想問下SIC點樣分港版定日版?@@
wadeting 發表於 1-9-2011 01:18 AM

下?﹗而家hk同日版既分別相信只在於貴定平既0者…不過都可以講,hk既就會有一張鐳射貼紙寫住中文字「萬代」貼0係盒身(底/背)既你睇既,而日版就係金色貓貓四方貼紙仔(如有錯請指出)
甘產品質素呢?差別大嗎?
直d講啦,而家既日版0係邊出品架?內地﹗而hk版呢?都係內地﹗同一間廠,就係邊d貨做好左d,邊d無咁好既分別,而日本貨好d既原因相信係因為佢地揀貨先,hk版次之係因為佢地跟日本版之後先揀,而東南亞版就再之後……

比個例子你諗諗,落X佳買X他檸檬茶6包裝,有D撞凹左,有D完整,你會買邊包?

點解要畀例子你睇,係因為以上既少少分析,我記得有大大曾經都講過類似既說話,個例子係我自己諗既,而以下既係以我自己本人既推斷,絕非完全事實,但你覺得0岩既就反白黎睇啦﹗記緊係我既推斷罷了﹗
再細分少少,就係日本既0係內地qc完之後就會運返日本先,而hk有既日本貨咪係內地飛去日本多左一張金色貼紙之後再畀水貨商再飛過黎既日本貨囉﹗所以貴囉﹗
而hk版平dd又或者有贈品(好似神話時既牌)咪就係因為知道大家覺得日本野好d,想大家買返hk版而送囉﹗
fourze主題曲試聽~

http://anna-t.com/news.html

大家睇左第一集FOURZE味???

我睇完覺得好正....變身時音效同特效都好正
而且WEAPON D元素好多....最吸引係依樣野
同埋第一集D打鬥好精彩.....D SWITCH冇想像中咁細路
個個SWITCH都唔錯XD
OP都OK啦
大家睇左第一集FOURZE味???

我睇完覺得好正....變身時音效同特效都好正
而且WEAPON D元素好多....最吸引 ...
Heaven-sent 發表於 4-9-2011 02:18 PM

打鬥算幾好...主角係天元人....故事..等多d人睇左先講...總之希望吾好係學校打鬥完甘大鑊野..之後無人跟進當無事發生就得ka la...:cool:
頭像被屏蔽

電擊形態下個月登場
想問 D 以前問過o既問題
PM 入面某大大寄給我的答案不翼而飛了.................

呢~ 咁出左幾本拉打寫真集o既 !
近距影每輯拉打特攝服果套呢 !

我數月前去了日本 , 入了本 W...
而家有點閒錢
想入返舊出果幾本...

記得有大大話可以o係唔知邊度可以 order 返來
大概就十一算到
我想問有冇人知係邊度..........................

個 post 沉晒...
希望有人見到啦
:56:
睇左幾集FOURZE....發覺D打鬥真係唔錯

同埋我想問下有冇C HING有龍騎24集在線??
我最近追番黎睇...點知睇到24果時TUDOU同YOUKU果D全部睇唔到
話咩唔係中國內地睇唔到??有冇C HING可以幫幫手??THX
想問 D 以前問過o既問題
PM 入面某大大寄給我的答案不翼而飛了.................

呢~ 咁出左幾本拉打寫真集o既 !
近距影每輯拉打特攝服果套呢 !

我數月前去了日本 , 入了本 W...
而家有點閒錢
想入返舊出果幾本...

記得有大大話可以o係唔知邊度可以 order 返來
大概就十一算到
我想問有冇人知係邊度..........................

個 post 沉晒...
希望有人見到啦
:56:
玩具 發表於 19-9-2011 05:06 PM

:66:
字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字字
今集幹部登場,動作好正~
打鬥好睇過W同ooo:$
回復 386# Heaven-sent

試按多幾個黎睇啦,我睇睇下agito都係咁,不過有時會click到黎睇的。
睇左幾集FOURZE....發覺D打鬥真係唔錯

同埋我想問下有冇C HING有龍騎24集在線??
我最近追番黎睇...點知 ...
Heaven-sent 發表於 19-9-2011 08:01 PM

我最近睇翻d動畫又係4字尾數的集數睇唔到:50: