Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

有時死左主角先會令人留下極深既印象既…好似棋魂、death note等等,倚?唔係 rider喎,不過龍騎既死,我唔 ...
多其 發表於 23-8-2011 11:20 PM

我覺得夜騎,律師,律師條跟班,英雄哥都死得好幸福, 起碼叫死而無憾先
淺倉就慘d
龍騎係死得唔轟烈, 主角咁既性格觀眾早就預左佢有犧牲既一日, 所以第49集提早收工,
如果佢無最後洗牌重來,龍騎一定最轟烈(其實我一直當全滅已經係結局,後面係費事太慘,公司添加 ...
原罪 發表於 24-8-2011 12:13 AM

洗牌重來個段又另外比到我另一種的感動..就算沒有此場戰爭..佢地呢班人在現實世界昊昊中都會有緣再度相遇..成為朋友或敵人....
ANKH應該會死的了,因為佢個medal都已經碎碎地,都唔放得幾耐架喇…
洗牌重來個段又另外比到我另一種的感動..就算沒有此場戰爭..佢地呢班人在現實世界昊昊中都會有緣再度相 ...
takeshi 發表於 24-8-2011 11:57 AM

你咁講又有另一感覺…:78:
咁最後一段的確係事實,佢地都無 rider既力量(因為士郎已經0係細個時死左,原因不明…)而阿蓮佢地又唔知點解又會0係「花飼」度出現架喎﹗
:43:等緊ooo大結局字幕~
唔敢睇劇透post~
OOO大結局好熱血!!
非常感動的一次變身/.\
OOO大結局好熱血!!
非常感動的一次變身/.\
:63:還未有字幕版呀~
還未有字幕版呀~
原罪 發表於 30-8-2011 01:55 AM

星期日有啦bor,不過唔係krl:he:
:DD三個post講拉打…結果ooo既感想發錯左係隔離post,哈哈~

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-163603-1-1.html
回復 371# 原罪

真次結局既舖排
算是平成年其中一個OK的
同埋火野最後都向五代致敬
流浪+朋友掛念
不過雀仔我覺得
佢用左另一種形式
活係火野同大力妹心中
最後一幕見到雀仔一直係火野身邊
但又唔俾火野見到
鴻上大大繼續蛋糕...
不過電影/電視有提核心幣係可以鑄成 (恐龍系)
咁OOO再現亦不是沒可能喇

睇完有少少感想, (有劇透, 想睇請反白下面)
1) 原來之前講0既王之TATOBA 就係咁架咋, 都冇咩分別, 仲要打2野就爆左~~
2)同埋等左好耐, TAJUDOL COMBO 果個轉盤幾時先會full load 出大絕, 原來係for 恐龍 medal, 但又會咁啱映司身上有7粒恐龍 medal, 啱啱好入得哂落轉盤度, 冇多冇少.....(仲要係博士專登送2粒俾佢....)
3) 核心幣最後全部毀滅哂, 唯獨ANKH 果半粒+半粒冇吸走到.....
4) 睇完都唔係好知蛋糕佬想點.....

其實OOO 一開始我唔係咁鐘意, 因為主角好低B, 中段都幾悶, 係最後10集先開始入正題, 都算幾好睇, 結局都算係咁啦, 起碼都叫交代到之前D伏線, 不過我覺得完得太急, 如果做多一集會好D...
仲未睇到
粒種慢到乜咁
唉呀
希望聽朝返工有得睇
有字幕版la..重未睇..其實吾敢入來住...驚意睇到劇透...:35: