Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

Decade響鬼篇..原本響鬼原編劇出左個故事大綱幾好的...可惜吾知點解最後無用到...
takeshi 發表於 4-4-2012 09:50 PM

中間無所謂,但原本大結局套電影成套換左搞到同TV尾段唔關事咁
《幪面超人 W》(暫名)(共49集)將於7月21日起逢星期六1115-1150首播

fm tvb forum
stonekeung01 發表於 19-5-2012 10:22 AM

:shiny:腰帶呀!有機會入手啦!
回復 422# 原罪
做乜唔買日本新版呀?我見個價都ok喎 仲唔駛入武器就可以多兩支野玩添^^
回復  原罪
做乜唔買日本新版呀?我見個價都ok喎 仲唔駛入武器就可以多兩支野玩添^^
Tachikoma 發表於 20-5-2012 04:19 AM

:DD有咁既打算!
不過唔知有埋行之後…會唔會仲平呢?
定要同細路搶?
另外都想入單邊那條…不過現在應該好貴…:ar:
回復 424# 原罪 我估行多數平D既 不過最怕D内容到時唔知會有乜改動呢 如果真係like既 我覺得而家個dx版係最佳之選了 不過 我都未買:44:
回復  原罪 我估行多數平D既 不過最怕D内容到時唔知會有乜改動呢 如果真係like既 我覺得而家個dx版 ...
Tachikoma 發表於 22-5-2012 04:01 AM

呢條唔知有無行呢?
回復 427# 原罪 而家既有D已經係行貨了 如果你指既係到時「港版」會唔會出呢個版既話 我就唔知了
今朝起身睇帝騎,再睇番南光太郎,好man好搶鏡,完全無視門矢士,跟住兩個南光太郎同場變身,最後又一齊出雷霆飛腿(RX ?),超懷念、回味、感動,真係正爆。
以前係唔係都有霞之祖?係邊個嚟㗎?
小弟只記得霞之祖係RX度出場, 佢係古萊斯帝國消滅宇宙其他星球的生還者, 被古萊斯捉左做兵仔, 不過改造晤成, 兼做埋RX Partner對抗古萊斯.......

十多廿年前私記憶, 有錯請更正........:64:
以前係唔係都有霞之祖?係邊個嚟㗎?
stonekeung01 發表於 10-6-2012 01:39 AM

亞視譯左做"除俠",估唔到無記會用翻霹靂鋼鎚同雷霆飛腿呢兩個名
收到瑞記的W行貨玩具單了 中文名如下:
裝備+武器:
幪面超人W 變身腰帶
獠牙記憶體
鋼鐵長棍
神槍麥林

FROM名:
旋風皇牌
熱火鋼鐵
幻影槍擊
獠牙王牌

其他RIDER:
幪面超人 骷髏
幪面超人 永恆
幪面超人 王牌

ACCEL同埋EXTERME 未有中文名

播放時間:電視片集由2012年7月起,於無線電視翡翠台逢星期六早上11時15分開始播放,至2013年暑假

news fm ga forum
由於停看了 FOURZE 好耐好耐好耐好耐
所以無入黎好耐
:DD
根本日本都係直講英文,D名唔譯好過譯到不知所謂趕客:30: