Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪面超人俱樂部(吹劇情、吹玩具、吹下水)

回復 342# 白狼
講起又有d印象, 一個熱血又有正義感既副隊長黎個360度轉變, 原來佢先係最終BOSS, 個編劇又隱藏得幾好
不過個女主角真係XXY%#
主角又幾似OOO個後藤, 一直穿插劇情, 磨鍊一排先有資格成為超人, 不過故事以主角視點出發, 由主角了解超人前輩既辛酸無奈,切身經歷受害者既慘痛,最後先覺悟成為超人. 冇後藤咁行行企企feel
希望ooo唔好好似劍(劇集)咁收尾la
點收?我無睇晒劍呀…即係紅心被劍殺死?
ooo's打死 anhk?
點收?我無睇晒劍呀…即係紅心被劍殺死?
ooo's打死 anhk?
多其 發表於 17-8-2011 11:11 PM

你會唔會自己搵返黎睇架?唔會小弟先劇透…

或者小弟反白。你想睇就睇啦。

劍TV結局
憑記憶…有錯請更正。

當全部怪獸都封印時,一係封印埋joker,唔係joker就會好似幾百年前咁暴走,其他怪封印又會解除,又由頭黎過。(類似啦…)
劍崎為左相川始可以繼續過扮人既生活…
佢作出拉打史上最大既犧牲(雖然結局悲壯…小弟都欣賞…但有d覺得無可能。因為犧牲太大啦。我唔覺得劍崎同相川始交情深到可以做咁大犧牲。)

佢令自己king既力量使用過量,令自己變埋不死獸,成為另一隻joker。
但佢地既本能係會戰鬥剩最後一隻,所以佢地要永遠唔見面…
而劍崎從始成為一隻不老不死既怪獸…同相川始各自展開無盡既旅程。完。

劇場版劇情。
係最終戰鬥中劍崎封印左相川始,應該無哂不死獸…但唔知點解有另一班超人同怪獸。套野睇完我都唔記得佢講咩…
ooo現在剩餘集數

http://www.tudou.com/programs/view/87SXc_h4qEc/

OOO必殺合輯
好似仲差左d…例如貓腳出既拉打kick,踢uvn那段特技好靚~
GOOD!!!期待最後一集﹗其實估唔到咁快就48集了……始終覺得恐龍都未叫做 FINAL FORM既…
只不過係其中一個形態,又好似電王多左一個異魔神上身一樣咁…
呢期集劇力同對白都好正,anhk~~~~~~~~:help:

小林靖子果然係品質保證!
希望ankh 最後唔洗死啦
希望ankh 最後唔洗死啦
davidki99 發表於 23-8-2011 04:37 PM

純不負責任推測,
要唔死,得一個可能,就係映司得到既「力量」。
既然有破核心幣既紫幣力量,有修補既又有無可能呢?

映司如果得到力量,但係佢面前又死一個人(當係人先啦!)…
我覺得應該唔會咁掛?
有時死左主角先會令人留下極深既印象既…好似棋魂、death note等等,倚?唔係 rider喎,不過龍騎既死,我唔覺得好深刻…
有時死左主角先會令人留下極深既印象既…好似棋魂、death note等等,倚?唔係 rider喎,不過龍騎既死,我唔 ...
多其 發表於 23-8-2011 11:20 PM

如果佢無最後洗牌重來,龍騎一定最轟烈(其實我一直當全滅已經係結局,後面係費事太慘,公司添加。)
唔知點解我覺得ankh最終都會死
用盡最後一口氣來幫助主角
片尾中講過佢想完既事情
或者就係指呢樣野吧:help:
btw, 我覺得成套野裡面最正就係博士:71:
幾乎集集都有佢同佢隻公仔d gag野:34:
好問題!
小弟試下唔搵資料,純記憶玩一次先。(有錯之後先更正,嘩哈哈~)
1號     木鄉猛
2號 ...
原罪 發表於 29-7-2011 01:20

強者係城茂,Skyrider係築波洋,Super-1係沖一也,ZX係村雨良
X同阿瑪遜係正確既,另外一號打錯字,希望幫到你:78: