Toysdaily 玩具日報

[其他] EB風雲遲到的原因

睇完呢編野,我都忍唔住要寫幾隻字,
EB是一間要人不斷失望嘅公司
第一次幫襯佢買佢第一件產品,成接近三千銀嘅價錢訂左一隻完全貨不對辦嘅李小龍"死亡遊戲"攞果時好想即刻撻訂------佢話齋應該係廠問題囉,跟住買隻24JACK又OK噃,之後入哂咁多隻小龍,隻隻衫甩色,訂MR BEAN隻,一開個頭條條FING,成千銀買咁質素BODY?廠問題喇,之後嘅風雲唔洗講大家好清楚,我動漫節訂一套,天下展訂無名魔風,等等等,結果強差人意,好彩退訂退得快,我覺得佢地唔止冇進步,直情退步,當對手越來越強,佢仲夠薑出D咁嘅質素FIGURE,簡直想同死,今時今日咁嘅價錢,咁爛嘅貨,我接受唔到SORRY---------應該係廠嘅問題,唔關CEO事
篇文都唔知係咪佢本人寫...如果事情屬實的話,篇文比我的感覺,似係一個入世未深的死靚仔係自己個blog度自我安慰~~
冇人會同情你, 而買你既不達標貨品的~~
睇完了....
感覺到EB好大膽...大膽到把自已的短處大方說出來!
你已後果d貨都幾難會高水準...
多謝你的老實救回不小不知實情的人...
還會有比你EB更大膽的人去訂你的貨嗎?
EB你等關門吧~
頭像被屏蔽
好老實....件事本來都慢慢過去....
大家焦點已經去左鬼武者....如果出得好...可以重獲玩家信心...
但而家佢寫編咁嘅野....分明係撩人圍插佢自己...
睇完編野,更加唔敢訂你d figure啦...你管理不善,產品多災多難...
一陣隻鬼武者又話間廠唔達標...出d次貨咪死..?
又..搵廠生產...當中只係講個信字咁兒戲? 冇簽合同咩?
廠方交唔到貨,又扣起模具,又自己出廠貨.....當中冇合約規管? 又唔告佢..?由得佢擺佈?

顧客收到風雲系列頭一,兩隻figure...見到大貨質素差劣,加上嚴重脫期...
將餘下未出嘅貨退訂係好正常嘅行動~
同樣,間廠交劣貨,唔合作,你自己都會轉廠啦~同樣道理o者~仲做人世咩..?
仲話人出賣你...訂左你d figure,但收到劣貨嘅人就真係比你出賣左喇~

你講個d"他日一定会后悔,因为我们将会强大起来"嘅說話,留返你日後真正成功左先講啦~!
而家咩成績都未比到人睇...講哩d野,只會令人感到你死剩把口....
做d成績出黎...係好嘅~自然會嬴返批客同信心返黎~
見到現貨,喜歡就買,不喜歡就唔入
EB = 講就天花龍鳳,大貨就質素欠奉。

”插佢嘅就係懦夫,唔支持佢嘅一定後悔。”(2010 聽過嘅笑話之中最好笑)

Bill 哥一d責任都冇架!係你地d人唔啱之嘛~
大家焦點已經去左鬼武者....如果出得好...可以重獲玩家信心...
但而家 ...
MAX 發表於 29-12-2010 03:09 PM

認同∼ 行為好幼稚∼∼ 講係冇用∼∼ 你d野既質素,已經代表一切∼∼
唔係夾硬要同HT比, 不過人哋真係靠實力成功, 唔係把口...

但而家 ...
MAX 發表於 29-12-2010 03:09 PM
回復 56# nam501xx

現實就係咁~!
HT之前做得唔好,一樣比人插到飛起~
我以前都幾大力插HT,而家插少左,點解?
係因為睇到HT有成績做出黎, 佢係有進步,有聽意見~!

講係冇用...公道自在人心...係做得好,人地係會知道架~
快D造靚隻 鬼武者 同筆舊債 - 逃系列啦EB~
到時先認叻都未遲~
我都期望可以買第二隻EB。
我覺得他是暗嘲金大師離棄eb轉投ht,而不是罵買家退訂

不過他這麼小朋友,難成大事,我倒覺得金大師走得太遲
第一次见到有老板自己倒自己米嘅,真係大开眼界:71:
頭像被屏蔽