Toysdaily 玩具日報

[其他] EB風雲遲到的原因

頭像被屏蔽

好好笑....
細路仔玩泥沙呀?
你唔檢討自己有咩問題?
監管是誰的疏忽?
一間茶餐廳可唔可以話自已
小规模而比發霉麵包客人食?
佢寫呢編野動基無非博人同情.....
做呢d小動作不如做好自已本份出番光宗耀祖的東西來.
business is business, either do it or not,
做得唔好就預左要比人媽.
跟紅頂白大有人在,我都係.
企業家你有本事就做好比我睇.
講開又講,比人扣起d模具唔可以再造過個模?
我訂風雲次次問都話下個月出何嘗唔係受氣?
何嘗唔係比我覺得你先係客?

雖然我笑我鬧....但我都仲訂緊鬼武者.
咁算唔算支持?定係破坏发展??
"工厂人手不多,所以中途停下风云转生产先给叶问,还是一样,头雕上色完全不按指示去做,面色一样灰暗,就系吾原意按我们指导的工艺去做,让我们叶问留下遗憾,到精武陈真也一样,越做越失望,衣服简直货不对版,那家工厂以为自己好有技术又要求加价扮大爷来压制我们,但我们只能够忍,因为另有内情"

So we are the stupid customers who paid a premium price for a sub-standard product :*

After Ip Man, I won't pre-order any Enterbay product (No discount anyway for pre-order new items !!!)
依家台灣代理唔入貨,日本同外國又唔BUY,剩係做本地及大陸市場,加上一年無得幾款野出(十隻手指數得哂),睇黎EB好快打柴!
十分反感, 好冇大將之風. :38:
坦白我同情....不過講大話係有問題...問親都講就出....人地退訂你就唔好話人背叛...將心比已...調轉正常都咁 ...
雷奧 發表於 29-12-2010 12:05 AM

这是良心和商业道德的问题:67:
唔再講ceo 點點點, 上面幾個 brother 都講了我想講的.
我睇到有個問題係..........繼續係咁同d廠合作, 而 eb又好多野控制唔倒,真係好危. 真係等現貨先好買.
唯有全資擁有一間廠 , 分工分到好細好細, 先可以有機會解決.... 減低技術流失+品質控制等問題.
不過 eb 咁少product........點養起一間廠:56:

同情, 但身為老闆, 搵廠都唔夠小心, 是否要反醒一下
你可以吐苦水, 但買家既心情你地都應該明白, 接受所有批評, 這是對買家要負的責任,
以上的都只有一句對買家的歉意, 全部就是不斷的解釋
不管你有萬個不幸, 現實是殘酷的, 買家只睇結果,
見你這樣吐苦水, 終於明白終日落井下石的人也許是對的....
我是內地人,看到EB遇到無良廠商,表示同情
但是.....明知道貨物有問題.....
將不合格的成品以正常價格賣給玩家.......
這樣和大陸無良廠商有什麽分別.........
將不合格的成品以正常價格賣給玩家, 這樣和大陸無良廠商有什麽分別.........
:74:
政府都警告市民不能把問題鈔票洗走了事

中國人都欺負中國人
唉~~:42:
葉問也承認有疏失
希望這篇文章說的是事實
而不是唬玩家的藉口
eb都係講番生產延誤原因啫,
:69: 我都"鄧"你陰功囉 bill 哥....咁淒涼, 又俾人冼...咪鬼做啦~~:26:
又唔見hottoys有呢D問題:45:

HT在雜誌都有話過我地雞蛋裡雕骨頭....而且HT就算有問題產品, 都已經忘記曬了