Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 自娛車仔「細」世界

Hotwheels - Mclaren F1 GTR

曾叱吒賽車壇嘅超級勁跑。

嘩…點解三木師兄入親d車都火辣辣…毒死人…醒啦:47:
回復 122# hehemimi

mimi兄,買唔到真車,唯有玩玩具車。:unhappy:
Kyosho - Mclaren F1 GTR

再貼Mclaren.......

Tomica Limited Vintage NEO - Nissan IDx (nismo ver.)

復古的線條.............:71:
(唔捨得剪件整倒後鏡:unhappy: )

Tomica - 三菱貨櫃車

三木師兄我都有McLaren F1…係ferrari以外我最鍾意車款…不過以前儲1:18有autoart 同UT…細車只有京商
隻neo線條同轆軨款好正…{:1_228:}
Majorette - MAN Container Truck

今天除了入三菱櫃,亦入了隻DHL櫃。
Majorette的貨櫃車比Tomica大少少,所以細節上比Tomica靚,但是Tomica的櫃門開關就比Majorette順暢。

回復 127# hehemimi

mimi兄,很多時新車款都會優先喺1:18, 1:42大車度推出,對於我這類只玩1:64左右車仔的人嚟講真係好頂癮。都唔知幾時先有1:64的Mclaren 650s 和 P1。:42:
Hotwheels - Porsche 911 GT2

波子是超跑,賽車壇上都有很好成績,但本人總是對它不甚感興趣,可能是外觀看膩了吧!?

Hotwheels - Porsche 918 Spyder

之前買唔到Speed machines版,便買這普通版補償。

Hotwheels - Porsche 911 GTI

起初比佢拉花吸引,看久了也不覺得怎樣特別.........

Hotwheels - Porsche 993 GT2

這架都是近期比較喜歡的波子車仔。

Matchbox - Porsche 914

現實中很少見呢架真車,條軨都幾細緻!

Hotwheels - Ford GTX1