Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 自娛車仔「細」世界

TAITO - 銀河鐵路999 (景品)

早晨師兄..NEO IDx 好靚..我都想入...不過唔易搵..:44:
回復 137# hehemimi

mimi兄,我星期日喺灣仔社團見有好多貨,你有冇去嗰度睇?
:35:又係經師兄指點…入手了…謝謝
Tomica - Toyota Dyna 垃圾車

貼得跑車多,改貼一些生活性質的車輛。

車斗多活動性!

死…又中垃圾車…我同師兄d口味好近…:47:(真係要請教邊樹入TEM……又係唔易搵到既貨色…哈哈)
回復 141# hehemimi

mimi兄早晨,喺香港買特別版嘅tomica車仔都會主要灣仔或天后搵,而我呢架垃圾車就反而唔喺社團,而喺煙士點,但又唔係煙屎點一樓專賣車仔嗰間,而係煙點點內其他玩具舖搵玩嘅。老實講,現時賣tomica特別版嘅舖頭真係少,來來去去得嗰幾間。
回復  hehemimi

mimi兄早晨,喺香港買特別版嘅tomica車仔都會主要灣仔或天后搵,而我 ...
三木白花子 發表於 5-7-2014 07:15 AM

謝三木師兄分享…講開一樓現時點專賣車仔個間(對住格仔鋪)依兩日好似有異動…大半車仔已移走…
有時我會上yahoo japan找TEM..因為現時也難找到較舊的款:
回復 143# hehemimi

聽講租埋隔壁舖位擴充營業,所以搬部份車仔到新舖位
回復  hehemimi

聽講租埋隔壁舖位擴充營業,所以搬部份車仔到新舖位
三木白花子 發表於 5-7-2014 08:57 AM

咁真係好消息…謝師兄通知{:1_228:}
回復 145# hehemimi

希望老闆娘再找多些不同品牌車仔售賣,咁我哋車迷就有福了!:$
我仲諗住依間鋪咁多熟客都要執?!可以鬆一口氣…
回復 147# hehemimi

但租多間舖和請多個人長時間睇舖,開支多咗,可能會轉嫁消費者,到時車仔又賣貴咗!:63:
Tomytec - Toyota Corolla 110 (JAF ver.)
Tomytec - Nissan Skyline Van / Wagon (JAF ver.)