Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 自娛車仔「細」世界

Hotwheels - Lamborghini Veneno

WOO!...好正...我都想入...三木師兄:love:
回復 77# hehemimi
mimi 兄, Hotwheels 造得真係好粗糙, 志在用來粗玩,收藏的話就真係要買京商那套,造工很細緻。
回復  hehemimi
mimi 兄, Hotwheels 造得真係好粗糙, 志在用來粗玩,收藏的話就真係要買京商那套,造工很 ...
三木白花子 發表於 8-6-2014 10:05 PM

京商我有這隻…但hotwheels也有她粗獷的美…價格也較廉宜…我也比較喜歡軑軨做形
TAKARA TOMY - 紀念山手線電動列車50週年

車頭~~黃色燈

車尾~~紅色燈

列車中段是亮點所在,在車頂空調裝置一推可打開車門。

好玩啊!..我都鍾意鬆弛熊...:shiny:
好玩啊!..我都鍾意鬆弛熊...
hehemimi 發表於 9-6-2014 10:32 PM

mimi兄, 唔知你會唔會鍾意下面嗰架呢?
都係Takara Tomy, 我會鍾意鬼太郎多些。:)
Hotwheels - Arkham Asylum Batmobile

鬼太郎車身豐富d…但鬆弛熊可愛d同有机關…平手啦
見師兄你冇乜京商1:64果D~ 冇玩開?
我覺得出得靚過tomy同hotwheel, 當然係一分錢一分貨~
見師兄你冇乜京商1:64果D~ 冇玩開?
我覺得出得靚過tomy同hotwheel, 當然係一分錢一分貨~
ichitakap 發表於 12-6-2014 02:23 PM

有玩京商,但唔算多,主要係法拉利,要整理吓先post出黎,加上又有好多師兄貼過,咪無咩衝動去影法拉利囉,其實我都仲有幾多Hotwheels嘅法拉利車仔

(題外帖)Tomy X Threezero - Zoids Shield Liger (都算是科幻的載具吧!:( )

之前見只是掛Tomy所嘅都係賣5舊,但都吸引不到我,可是今次經Threezero舊化後,完全被它吸引,幾經掙扎最後都忍唔到!

舊化左真係正好多...多謝三木師兄介紹..我都係跟您學野...:)
舊化左真係正好多...多謝三木師兄介紹..我都係跟您學野...
hehemimi 發表於 13-6-2014 02:16 PM

mimi兄,隻嘢買返來已經舊化咗,係threezero公司舊化的,佢哋出品的玩具好多都係舊化咗。我都係買來除了玩外,還用作參考如何舊化呢!星期日可能試吓舊化模型
好…期待見到師兄作品…{:1_228:}