Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 自娛車仔「細」世界

謝謝三木師兄分享…陰暗既假日早晨本來心情本來唔係好…見到您d車相醒喔…{:1_205:}
回復 106# hehemimi

mimi兄早晨,能令你提神真是開心!
我嘅JAF collection 又多一員

Hotwheels - Lamborghini Murcielago, Reventon, Gallardo,  Reventon Roadster

一直都想收集Speed Machine 系列車仔,當年經常到斗斗城及日式百貨公司搜購,可惜都未能把全部搜羅得到。
當時找到以下的Murcielago和Reventon,那一刻真是開心到不得了!每次看這架Murcielago都會覺得很靚。

Hotwheels - Audi R8, Audi TTS

Johnny Lightening - Shelby Cobra "Daytona" Coupe

新認識的品牌,可能是TOMY附屬公司,對象市場是外國,這廠造工很細緻。

Hotwheels - Shelby Cobra "Daytona" Coupe, Pontiac Firebird

受金屬色和賽車拉花吸引,架Pontiac Firebird紫底配紅色火燄,成架火雲邪神專屬色。

Hotwheels - Chevy Chevelle SS

線條很有肌肉感。

京商- Aston Martin LMP1

嘩!...三木師兄又入左好多正車..JAF系我都好有興趣呀....{:1_208:}
嘩!...三木師兄又入左好多正車..JAF系我都好有興趣呀....
hehemimi 發表於 24-6-2014 12:03 PM

mimi兄,以系列形式去收集都會帶來樂趣。{:1_208:}
我嘅JAF系收藏中最珍貴是它,它是日製,之後也有強國製,但我無買。
(題外帖) Hottoys - Captain Harlock with Chair
昨日SMS我去攞,晚上收工上基地攞,攞咗返屋企都無時間開箱,今早都係匆匆開來看看,已經令我好醒神。:shiny:

Hotwheels - 77' Pontiac Firebird

67年嗰款係圓燈,77年就係方燈。

Kyosho - Lamborghini

Hotwheels - Tesla Roadster