Toysdaily 玩具日報

查看: 21059|回復: 57

[個人收藏] [新手一入] 1/150 TOMYTEC建築物 X 驚爆危機 (很多圖)

先前見MAX大大用TOMYTEC玩蘿蔔魂吉母,之後就開始留意,但係坊間賣TOMYTEC大廈既地方唔多,大部份大大都提議去灣仔,不過自己唔就腳!如果普通既玩具店通常都只係得平房式既建築物,例如洗車屋、二手車行、又或者醫院,好似唔啱fell!今日,經過「覆你」見門口廚窗有,即時貢入去俾錢!

呢set好似叫做「昭和旅館ABC」,屬於高身既大廈,感覺啱我路程!三盒合共45X,係幾乸脷!不過為左日後偉大既立體場景,死就死啦!~~~~~
:79:

三幢合埋,就可以造成半條街!:50:就係呢幅相令我乖乖俾錢!:handshake:

對於TOMYTEC,我既知識係黎自拍賣網,又或者係TD既主題集中區!原來呢d大廈係要砌架喎!因為之前睇過另一牌子KATO係一拆即玩既,不過唔緊要,快手快腳就搞掂,very simple!但係要注意有d地方要痴膠水!
:67:

以下就係呢三座旅館既開盒圖!

昭和旅館A(#061)

昭和旅館B(#062)

昭和旅館C(#063)

大約一粒鍾,三座大廈落成!剛好收日頭,放響窗台邊一攝,都幾似樣!good!:71:
注意,每座大廈既底部都有一個顆咕窿,係愛黎加LED燈,加左之後就可以令大廈著燈啦!
:)

正面!

高抄!

既然有佈景,冇理由冇主角架?:58:於是頭先就搵左蘿蔔魂既驚爆系列黎影下相!比例都好夾,當然,如果多幾幢就梗係更像樣啦!大家一齊研究下啦!
:unhappy:我會比心機搵錢架啦!

故事一開就非常緊張,好一個二揪一格局,即係好人win梗!:67: 爭在漂唔漂亮!

「over,有敵人行過,剛剛經過我身邊,去緊你度,小心!:67:」

「Sniper到位!等羊仔入虎口ing!:*」

「弊!佢停左唔郁!點好?:50: 」

「幾大就幾大,同佢搏過!:blame: 收埋把槍先!:he:」

「你睇我唔到.......你睇我唔到.........:75: 」

「同志,有冇聽過.........

..................刀仔...........................

...............剧大樹呀!:* 」

「搞掂!收工!:67: 」

~~完~~

多謝收睇!:64:
有建築物係到, 當堂個 feel 正好多 :71:
地下如果可以話, 再加埋人仔, 車, 馬路 等 ... :D
攪到我都心思思 :handshake:
:71:好正
:handshake:
support:73:
M9 just kneeling there from start to end.:(
有建築物係到, 當堂個 feel 正好多
地下如果可以話, 再加埋人仔, 車, 馬路 等 ...
攪到我都心思思 ...
BlackAce 發表於 3-10-2010 01:12 AM

x2............:35::52:
呢set昭和建築物係網拍都見過~
配合出來效果真係唔錯~
但個價位就真係高咗少少....差唔多等於劇場中的3部robot魂加埋~
very good~~
:shiny::handshake::$好正!!
God of brave !!
呢set昭和建築物係網拍都見過~
配合出來效果真係唔錯~
但個價位就真係高咗少少....差唔多等於劇場中 ...
pl_21 發表於 3-10-2010 11:27 AM

45X咋喎!都唔係太貴0者!我見KATO三幢商業大廈要100X呀!:50:

定係ROBOT魂平呀?:67:
[quote]呢set昭和建築物係網拍都見過~
配合出來效果真係唔錯~
但個價位就真係高咗少少....差唔多等於劇場中 ...
pl_21 發表於 3-10-2010 11:27 AM [url=http://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=4690595&pti
:71:GD AR
正喎!衰人,搞到我都想入黎玩下
For those AS.......... Any brothers have calculated the scale of them?  :?

Close to 1/150?  :)