Toysdaily 玩具日報

查看: 13427|回復: 23

[個人收藏] [深入虎穴]之 TomyTec 1/150建築物新增!(p.1尾再加相) -3-

:51:

先前入左幾幢大廈,早兩日再去左葵涌權記一轉!暴走一入!因太夜未能set場一影,怱怱玩具櫃一攝,請大家唔好嫌棄!:64:

日頭一攝,係多左幾幢大廈,相安無事!:78:

一街都係車,就知我幾努力啦!不過點樣都係鬥唔過萬惡既金錢!:42:

扭蛋直昇機,好似係1/150,又好似細過1/150!唔緊要啦!10雞野,當係飾物都抵啦!:67:

加左套tomytec燈,一套6粒同步燈!日頭testing!:64:

夜間開燈!不過冇遮光,好唔好就大家一齊研究下先啦!:64:

10蚊雞直昇機,扮係消防局專用先啦!

地下間寫字樓勁爆光!幢面D人應該盲得七七八八!

行人天橋原本一盒兩條,不過冇地方擺,收埋左一條未能出鏡!0徙料!

賓館門口有旅遊巴!我覺得都OK像真架!

後記!
原來諗住買多3幢KATO既3990羊大廈就收工,點知去左權記就不知不覺入左好多枝節物件,例如車s,人仔s(未入境),其他building,燈燈..........唔覺唔覺就駛左好多錢!不過我覺得係值既!

如果要玩1/150,我提議上左權記走轉先,除左因為佢多款同埋夠專之外,所有tomytec都有9折,仲可以唔收叉廚碌卡,真係唔買都要去睇下!而且仲希好多跳樓特價貨,5蚊起錶,大量10蚊貨品,有車車,有飛機,令我開心左粒幾鐘!睇場既cat姐又好人,唔怕煩又肯幫人,答問題之餘又會主動介紹特價品!見你買旅遊巴做場景,即時拎d特價無盒貨俾你揀,荒死你買貴左!對於我呢d初心者,真係冇得頂!

ps. 平日一至五2:00後上去,仲送你一樣野.............就係包場睇玩具!即係冇人之餘,你仲可以享有尊貴one by one服務!真係冇得頂!

地址:葵涌梨X道億萬工業中心狗樓
:34::34:first support
the nighting building @ night looks good
正!:71:
會唔會print d 夜景放後面同埋"立靖地"做馬路?
我諗會更加特出.:58:
夜景都會print!地下就用黑�灰硬卡紙!
:handshake::D

:61:熱烈祝賀威哥走入另一個深淵~~~

下一步買鐵道模型啦~~~見到d火車電車走o黎走去好好玩架~~

入埋d工程車起地盤啦~~~然後就可以起埋個城市啦~~~~:75:

PS: 肯定你架阿帕契唔係n-scale~~~細左~~應該長過你架貨櫃車少少先o岩~~(因為我有十幾架1/144)
你已被捕了...罪命是中量藏毒及誘使他人吸食毒品:58:
吾同哂! 正! :shiny::D
文文讚這頂L 瓜瓜........:71:
wow, I want to buy 1 set, too~~
夜景!!! 想毒死人咩!!!
想睇吓襯山口式超時空要塞盒旦應該勁fit!
恭喜n-gauge中毒,跌落無底深坑
大獲中中地添,搵日要上去走轉:DD

為左襯番1/150既building,所以拎左d舊高達出黎影相!雖然今日影相方面不在狀態,大家都再睇多次啦!:64:

不過老實講,可能因為已經冇愛,所以影果時冇乜心機!始終高達響我心目中已經過左氣!~~~唉!:42:

比例接近 好好多

權記附近有咩車去