Toysdaily 玩具日報

查看: 11486|回復: 13

[ZOIDS] TomyTec Zoids MSS Sinker

TomyTec MSS 系列出了一段時間,小弟都無出手去買,主要是價錢貴及外形 ok 但不算太好。以 Shield Liger 為例,總覺頭兩側的散熱位短左...但有一點小弟係鍾意o既就係覺得 MSS 其實比 HMM 更接近原的 Zoids。

之前 Shield Liger MK-II 都有 D 吸引都小弟,但總係有D雞肋o既感覺所以無買。直到 Sinker, 小弟見到個地台就心動,而且比較另類的 Zoids 動物形態更吸引小弟,所以終於買了第一隻 MSS!

開盒後發覺盒中有一半是空氣....心是一沉。但砌好後,效果十分唔錯!!! 多處的出廠前上色也節省了小弟不少時間!! 而水貼也不錯!

水空兩用的 EMZ-19 Sinker!!:

機翼可收可放,有D砌飛機而唔係砌 Zoids o既感覺。另外頭尾可伸縮。

人仔都已出廠前上色

可換成有輪或沒輪

Size 其實幾細,以 size 論,有 d 似食玩

剛好今日係電視記錄片知道原來魔鬼魚係會跳出水面o既!

這隻 zoids 細細隻
睇到你貼左水貼
我想起 我隻zoids d 水同去左邊

另類的 Zoids {:1_208:}
i will buy this.

I may buy two boxes,
PM the price for reference.
回復 3# ygat2005

小弟所在的用戶組(玩具帝國見習生)無法進行此操作...

{:1_203:}這TomyTec MSS 系列是一種對ZOIDS系列的回憶致敬....沒有了動力.....但保留忠於原著的外形及配色....對於曾經成為我們成長的玩伴..... .感情上應該買番隻支持下..... .....不過我還是喜愛以前有動力的ZOIDS......
回復 5# cartoon

師兄講出了小弟心聲!我應會買 Shield Liger MK2 及 Command Wolf,兒時回憶!
回復 1# yknykn

很有心機的處理
多謝大大的分享
回復 4# yknykn

大大
我幫你覆了羊仔了
期待大大繼續分享作品
支持
有埋個地台真係好正:71:
回復 8# 白狼

謝謝白狼大哥!!!!!
回復 9# pastng

個地台真係一個大賣點。諗唔明佢生產時點上 d 白頭浪色,唔知會唔會係人手上色。
回復 11# yknykn

pre-paint?
Kotobuyika always do this too...
回復 12# ygat2005

當然壽屋都有 pre-paint. 但我覺得今次個浪花汶比較 random, pre-paint 有點難度。

:75:
スケール    :1/72
商品サイズ   :約322mm×全長 約513.5mm×幅 約195mm
価格      :¥24,150(税込)
発売日     :2013年12月

http://main.kotobukiya.co.jp/zoids/gojulus.html
http://www.amiami.com/top/detail ... T-3568&page=top