Toysdaily 玩具日報

查看: 8592|回復: 15

[玩具攝影] ~WFC Megatron~重塗金屬形態~師氣XD~

是次發表既就係斯比頓星形態既麥哥哥
呢隻入既時候真係無咩興奮既心情,只係本住"入齊game出過既角色"既心態(soundwave還是下不了手入-.-')
開盒後把玩了不足一小時,就比小弟打左入玻璃門後面,
但係一日一日既時間過去,日日都望下個櫃,
終於都發現佢比其他TF為膠,
所以,今次就重塗左佢~
大家慢慢睇啦=]and give me some comment~(無串錯丫可?)

係game入面佢其實係浮起黎行既~

人形mode,隻手好似長左小小,定係隻腳應該長番DD呢?

背面有個狂派logo~即刻比我上左紫色~

頂炮look真係好型!

送呢各位大大做wallpaper既~~鐘意既大大就隨便攞啦~

比大家睇下個狂派logo先=]]

個人總結:今次麥sir既變形十分簡單,戰車mode一流,但人形比例感覺上差小小,亦無WFC OP咁好玩,
     但身為狂派大哥既佢,無理由唔入既!

題外話,小弟部腦加入狂派喇,實行狂派上身XD

會唔會變型架:@

ps:THX Share
Nice photo!!:71:
:71:good job
不錯呢~

似乎筆痕顯眼了少許?:44:
大大上色功夫一流,好detail!不過有d睇唔慣麥sir全銀色!
我都記得佢原裝設定是全銀色,但睇完實物後又覺得有d怪怪地!
:71:

that's very good!!!:71::71::71:
that's very good!!!
mkyfk 發表於 21-9-2010 01:43 PM

死圖wor!! 有幾good 先?:57:
TF 果然係要金屬配色先有味道!! :71:
回復 9# gumng

but I can saw the photo woo...
(just the logo photo)
回復  gumng

but I can saw the photo woo...
(just the logo photo)
mkyfk 發表於 21-9-2010 03:50 PM

我見到了, 我仲以為你自己有新相!!
银色很难用手涂得好。下次,用上遮盖胶纸,再直接买罐噴油噴,一流,你试下。:71:
回復 13# gazza1211

小弟懶用遮蓋膠紙-.-'
所以慢慢油..感覺上好似同隻玩具溝通咁

thx everybody support=]
:71:唔錯