Toysdaily 玩具日報

查看: 10259|回復: 32

[新品消息] 遲來的WFC玩具------狂派大佬"麥加登"!!

等咗成個月終於買入呢款"麥加登", 實在十分高興,原因是我跟他相遇了三次, 才能成功把他帶回家!!

先講狂派大佬"麥加登",WFC系列已不再是變成手槍,而是變成太空坦克,講真太空坦克形態實在很古怪,可算是暫時四款WFC玩具中最古怪的一部,飛行形態更加不知所謂,只是收起輪帶,就當係飛機?唉......

機械人形態就完全唔同,四款之中真係最好,由其是加上右手的大炮,氣勢一時無量!可動性算是不過不失,腰部同樣不能轉動,令擺姿勢有點困難!變形方法就比較簡單,只是把手腳屈起,比較失望!
以WFC系列整體來講,麥加登的玩具只算是合格,原因是變形方法和形態失分太多!不過作為狂派大佬,唔買佢始終唔得,見意大家不用太趕入貨,等正價吧!

更多內容
http://hk.myblog.yahoo.com/gum_5/article?mid=1610
我覺得係隻文好得太過分,相比之下就顯得隻麥好流...:die:
之前開post講這個無人理我:die:
:$不錯
我覺得係隻文好得太過分,相比之下就顯得隻麥好流...
之前開post講這個無人理我
隨感一亡魂 發表於 30-8-2010 11:40 PM

唔見你個post:shy:

變身戰車後的形態和外形, 連wfc大黃蜂都好過佢!!
不過機械人形態佢就係最正!!

多謝支持!! 我都以為呢隻麥加登出咗成個月, 無人會回覆!!
畢竟麥仔同音波係lv3,文同蜂係lv4,變形複雜程度差幾遠,希望遲d出既狂派會有番lv4既變形啦(仲會出嗎?)
唔見你個post
wing0boy 發表於 30-8-2010 11:44 PM

:die:
好像撞上唔記得咩展個潮流...
馬上被推到無限後...:die:
變身戰車後的形態和外形, 連wfc大黃蜂都好過佢!!
不過機械人形態佢就係最正!!

多謝支持!! 我都以為呢 ...
gumng 發表於 30-8-2010 11:46 PM

單是將GI的外型銳角化已經好有吸引力,
老麥,還是要有大手炮才有靈魂

不過,文哥無轉腰是變型設計上的問題,
老麥無轉腰竟完全是偷工減料啦吧:angry:
其實都好似game造形,我覺得ok正(正價以下)
WFC中每個角色機械人形態都好正﹐但就只係機械人正...
呢隻老麥算係近期咁多個系列中最有霸氣

無得轉腰真失敗, 唯有自己就角度影!

無得轉腰真失敗, 唯有自己就角度影!
Mikehk@ 發表於 31-8-2010 02:51 AM

好啦好啦......都係買埋啦
有音波冇麥又好似爭咁d野

有睇呀
文哥車mode繳漏左一part:he:
好啦好啦......都係買埋啦
有音波冇麥又好似爭咁d野
九十九 發表於 31-8-2010 03:07 AM

梗係!

成功購入了的人+1~:)

那個收起履帶的形態不是飛機, 是氣墊坦克, 不過不堪入目這點是不變的XD
完全認同麥Sir腰部不能轉動是偷工減料, 不過既然他是人型帥氣到不行的麥Sir, 即使缺點多多還是給了他面子購入了~