Toysdaily 玩具日報

查看: 21818|回復: 31

[個人收藏] 武器大王 3.75" G.I.Joe ---Storm Shadow

買這款Storm Shadow, 完全是因為看過Blog友 "Snake兄"的介紹, 小小的3.75"玩具竟然擁13款武器, 而大部份武器可以裝回玩具身上, 實在十分罕見!! 而且角色的造型是萺面忍者, 跟電影版不一樣, 所以不會出現走樣問題!! 再加上Blog 友們大力推介G.I. Joe 玩具是何其高質素, 就算不是G.I. Joe的Fans, 亦應該買這款玩具回來把玩一番!!

結論是這款玩具在武器和可玩性方面均是很出色, 13款武器可以各自組合, 可玩性很高!! 至於上色和可動性就不算特出, 基本上和SW, MU系列差不多, 大脾上一樣沒有轉轉關節, 而且面部上色亦不夠精細, 眼神有點問題, Hasbro始終都解決不了上色問題!!

相信小弟不會中3.57" 的G.I.Joe毒, 原因是對其他人物完全無認識, 最多都只是買多一款黑忍者來陪陪它吧!!

先來雙短刀合一

再來兩把長刀合一 x 2

雙頭追命鐵流星

奪命綱爪

http://hk.myblog.yahoo.com/gum_5
依家既GI JOE可以算係孩記最好既3.75"產品. 點都要有D係屋企看門口!:75:
我前排入左兩隻大眼仔~~
睇完樓主post
發覺呢隻好似更正@@
造型, 上色和可玩性都相當不俗呢~
當然, 如果大腿有回轉軸就更好了~:)
我都有 jungle viper 同 beachhead :36:
我都有 jungle viper 同 beachhead
Assassin 發表於 3-12-2010 06:25 PM

請問係點様架?有無圖呢?
我都有 jungle viper 同 beachhead
Assassin 發表於 3-12-2010 06:25 PM

印象中這個我只見過一次, 而且被火少至3魚3左右...

回復 6# gumng

Jungle Viper

Beachhead

之前小弟兩隻都有post過, 有興趣可以睇睇
Beachhead: http://toysdaily.com/discuz/thread-139895-1-1.html
Jungle Viper: http://toysdaily.com/discuz/thread-139897-1-1.html

回復 7# 手榴蛋包飯

想當年3樓仲係天堂既時候入既 :35:
印象中這個我只見過一次, 而且被火少至3魚3左右...
手榴蛋包飯 發表於 3-12-2010 06:36 PM

噤痴?幸好小弟對鎗械無愛!:43:
真係好多武器
依家既GI JOE可以算係孩記最好既3.75"產品. 點都要有D係屋企看門口!
Firewalker27 發表於 3-12-2010 04:43 PM

唔同意law!
點計gi joe都唔算係孩記最好嘅系列,只係武器多d,上色同可動牲都同其他3.75”差唔多,但係角色無咩化!雖然唔係差,但絕對唔係最好!
唔同意law!
點計gi joe都唔算係孩記最好嘅系列,只係武器多d,上色同可動牲都同其他3.75”差唔多, ...
gumng 發表於 3-12-2010 08:09 AM

作為一位 Marvel 至上嘅fan, 絕對唔同意!!
GI Joe 嘅價位, 武器多d之外, 重有係下盤嘅關節軸心係鐵, Marvel U 係膠.

Marvel 我係鐘意角色, 但蛤蜊衣居多, 少雕工可言.
同埋上色起嗎穩定好過Marvel, 可動好過Starwars.  雕工精細.  角色雖然有幾隻重複好幾次, 但多數比到我新鮮感.

唯一Marvel, SW 好嘅方面係有Hulk, Galactus, Thanos 等大角色.  

GI Joe, Star Wars 就有大vehicles/playset, 呢方面Marvel 一定要出出d急起直追.

我無話過任何一款 3.75" 好過 gi joe, 只係唔同意 g.i. joe 係 最好
我無話過任何一款 3.75" 好過 gi joe, 只係唔同意 g.i. joe 係 最好

回復 12# Duraxyll
回唔到??:?