Toysdaily 玩具日報

查看: 37982|回復: 173

[最新報價] 與warmblood大大火拼三一無敵成果(第一件成品圖在p.7)

因近期三一無敵出現,加上好友panzer兄昨天投放大量boxart圖,雖然係以10算羊計都要350一盒,但係當吹到咁hot時,尋求一洩亦情非得以!
:help:

於是我兩無端端燃起無名之火!又咁啱我地兩條友得閒,蛇左出黎快速搜購三一老模。結果驚喜不斷,由一開波響深水埗米青口口口對面只係搵到最普通既無限三一(一橙一綠),之後就再去覆你、山和、紅磡溫打綾,以至最後我自己單棍去埋官塘貴利!卒之就搞成以下咁樣!
:he:

仲有

好!開始報價!

1/72 三合一 130(覆你)
1/48 calibur 橙機 120 (米青口口口對面)
1/48 calibur 綠機 100 (米青口口口對面)
----------------------(開心的分隔線)-------------------------------------------------
1/24 PA-36N nove (藍suit) 150(覆你)
1/24 PA-36K BERLON (紅suit) 190(覆你)
1/24 PA-58N HALK (啡+藍suit) 152(紅磡溫打綾)
1/24 PAC-48Z 太空裝 (白suit) 152(紅磡溫打綾)
1/24 PAM-74 TINKLE BELL(藍身王頭suit) 168(官塘貴利)
1/24 PA-58N HALK(藍+啡suit) 198(官塘貴利)

分隔線會開心的原因,就係當開盒check件時,發現原來所有1/24 suit都係打孖上:50:!即係一盒價錢,有兩隻享受!亦即係我同warmblood大大可以share每人一隻唔駛爭!:$

亦因為咁,我地決定各自各精彩,同時亦可以互相以不同方式製作,係咪好有玩味呢?:D (死嘞!特然好似以前ETV既教育電視:67:)

最後,覆你同溫打綾最後兩盒都俾我地掃哂,最多竟然係官塘!

------------------------------------------------------第一隻素組完成分隔線!(by常威)-------------------------------------------

第一隻小弟素左隻HR-36N FIRE-SUPLEX,湖水藍色(紅色既PA-36N NOVE留俾warmblood大大啦!:he: ),右手係可換裝,有齋手同火箭炮選擇,小弟當然有大食大啦!去相!

等睇好野:handshake:
等睇好野
呂品器 發表於 2-9-2010 05:42 PM

今晚會素組一隻,聽日加上!:43:
:$真係又開心又過癮.......

今晚我又素........:43:

補先......封面兩隻裝兵仔.....入面真係得兩隻兵仔:64:
你兩條友唔係素組下嘛?

素組係我呢d S級素人先會做既... :(
又有二條麻甩跌落火坑:45::45:
特裝機兵d模型好似無多色成形喎, 大大素組o既話效果會唔會唔太好呀?:?
你估係槳聲燈影裏的秦淮河咩!:53:
唔該清精抄球兩碟分開上!
素組只係第一步,度完位就會考慮加山口關節,或者郡雄骨架!:he:

:77: 兩位師兄一個下午就掃左咁多盒三一, 利害 :$, 期待成品... :D
好強...熱血...:$
你兩條友唔係素組下嘛?

素組係我呢d S級素人先會做既...
呂品器 發表於 2-9-2010 06:04 PM
S級素人:44:
又有二條麻甩跌落火坑 :45::45:
ekim11 發表於 2-9-2010 06:07 PM
X 2 :45::45:
素組只係第一步,度完位就會考慮加山口關節,或者郡雄骨架!
常威 發表於 2-9-2010 07:02 PM

果然毒引發怍好緊要:p
果然毒引發怍好緊要
ekim11 發表於 2-9-2010 08:48 PM
發怍 (-5point , wrong word ) :he::he: