Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 與warmblood大大火拼三一無敵成果(第一件成品圖在p.7)

No matter how you chnage the joints, the design itself limited its mobility. However, its already much better than the original!:71:
No matter how you chnage the joints, the design itself limited its mobility. However, its already mu ...
Panzer 發表於 21-9-2010 10:48 AM

所以今次課題係........偷位:$
所以今次課題係........偷位
Warmblood 發表於 21-9-2010 10:53 AM

我覺得最正係可以同剩餘物資溝埋黎用!真係汁都撈埋!:71:
我覺得最正係可以同剩餘物資溝埋黎用!真係汁都撈埋!
常威 發表於 21-9-2010 11:12 AM

:DD白飯加汁
推下先!
昨夜有時間再開波,今次目的主要係更換新買既股關ball joint,同埋將佢改位再拍入d,好等ball joint活動時更加穩陣!:78:

搞搞下,覺得個原裝膝關節有d問題,就係唔可以分件上色,點知搞搞下條原裝芯仲斷鬼埋!之後就cut鬼埋另一邊!但係cut左先醒起唔知點改!:Q 諗左成個鐘,最後就用左一個好大鑊既方法!呢單野真係越玩越大!:(

膝頭原本係由兩條香雞左右夾住小腿來製造可動,但係太易斷同埋唔可以分件上色,所以小弟先用模型廢框切一條出黎,然後用AA膠痴死!

之後你就會問,痴死左咁啪條小腿入去呢.......咁?

:36:

:36:

:36:  ............................  睇野啦!老友!

就係響小腿位切條「C位」深坑出黎,將條柱食入去!..............白痴真係冇難度!:34:

跟住一插...............舒服哂~~~~~:51:

依家做標準動作自然同穩陣左!:71:遲d分件上色又方便左, 但係感覺步驟多左同埋好似戇居左.......:unhappy:

個腳眼依家要重做,但係諗極都諗唔到點樣可以又穩陣,又可動,又可分件上色!迷惑之中~~~~~~~~:oh:
:DD中晒...........您打橫cut分件..........我打直cut分件..再內藏山口ball............:DD
中晒...........您打橫cut分件..........我打直cut分件..再內藏山口ball............
Warmblood 發表於 24-9-2010 10:15 AM

強烈要求你補相!我都要抄巧一下!:*
:71:support 一下您兩條粉腸先......

路過, 支持一下樓主的"三一無敵"post

小弟也是"特裝機兵"fan, 目前入了這些模型.
未有時間砌....

另外, CM's 玩具一隻
路過, 支持一下樓主的"三一無敵"post

小弟也是"特裝機兵"fan, 目前入了這些模型.
未有時間砌....

...
Raider 發表於 24-9-2010 10:47 AM

你竟然有飛艇?:@請問大大響邊度買架?好想要!:63:
回復 71# 常威
常威大大
請check PM
回復  常威
常威大大
請check PM
Raider 發表於 24-9-2010 11:09 AM

Raider兄.....可以PM埋我嗎..........感激......:64:...........多謝:64:
回復  常威
常威大大
請check PM
Raider 發表於 24-9-2010 11:09 AM

million thanks brother:64:
昨夜有時間再開波,今次目的主要係更換新買既股關ball joint,同埋將佢改位再拍入d,好等ball joint活動時更 ...
常威 發表於 24-9-2010 10:05 AM

Excellent, this a real breakthrough for the suit.