Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 與warmblood大大火拼三一無敵成果(第一件成品圖在p.7)

SHF隻新電王好改d啵!
呂品器 發表於 15-9-2010 11:11 AM

:52:諗諗下.........halfeye d產品都唔錯
飛艇個款可以射飛彈真係好正:73:
真係好正你地有冇買到坐飛艇個款
巴武藏 發表於 15-9-2010 11:11 AM

:help:brother如果您見到有請通知我地兩兜友.......我地由西環水街掃去小西灣反啅油尖旺橫行元朗直奔官塘都唔見.............:unhappy:
飛艇個款可以射飛彈真係好正
巴武藏 發表於 15-9-2010 11:14 AM

:63:唔好再講啦.........必啦:63:
brother如果您見到有請通知我地兩兜友.......我地由西環水街掃去小西灣反啅油尖旺橫行元朗直奔官 ...
Warmblood 發表於 15-9-2010 11:17 AM

可唔可以show多次個盒面?等細佬略盡綿力留意下 :(
哎也,你地真係走寶:42:,早兩個月真係0係褔利見過,見到有即刻通知你:73:
可唔可以show多次個盒面?等細佬略盡綿力留意下
呂品器 發表於 15-9-2010 11:20 AM

pg6, pg7 , pg8, :handshake:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-135399-7-3.html
pg6, pg7 , pg8,
Warmblood 發表於 15-9-2010 11:26 AM

你係就唔好懶啦!

呂兄!呢個同埋呢個

哎也,你地真係走寶,早兩個月真係0係褔利見過,見到有即刻通知你
巴武藏 發表於 15-9-2010 11:26 AM

:@..............:@.....................:@:@:@

昨晚見三號風球,個人受磁場影響,終於開左個波!好,黎料!:64:

今次搵左呢隻做試驗品!

先搞膊頭!:74:

原件:

為左增加可動,令膊頭除左上下郁之外,亦希望前後移動,令提槍動作更自然,所以改用波頭!又咁啱,原來佢大脾個波棍頭又啱用,咁就可以物盡其用!:73:

乸頭加個原裝剩件既大膠圈,就可以放入去!

得左!:71:

比較,圖中左邊係加左波波頭,向前伸出比右邊未改係伸出左!雖然唔係好明顯!不過都係小改變大改善!:(

之後到股關所!改佢係因為之前太硬直,冇pose可言!我心目中只係希望佢可以大字型企,周埋可以做到「丁」字腳pose!

先打開!

原先個設計已經係用波頭,不過因為廿年前乸頭仲未發明,所以有波頭都係冇用!咁我就幫個波頭搵個乸陪佢!

不過就咁塞係塞唔入,頂住左,所以響呢個位上下磨薄小小,小小就夠啦!

響裡面加多個原裝大膠圈fix死!得左!:71:

完成圖

頭腳眼!例牌湯開左先!

warmblood大用山口關節,我就試下雙球關節。:35:

由底穿過去,再響頂鑽個窿,用原裝大膠圈fix死位!

底部將會用AB筆地定響腳板底!不過因為時間關係,暫時用補貼定住先!:p

可動就係咁!(希望仕樣)

好!啪番上身,左右比較!

跟住就執野收工!明晚再續!:64:
太神奇了 :$   你上面搞左幾耐?
膊頭OK吖.....:71:

不過股關節煩咗dd.......乸盤個邊開大少少成個藏入去...快靚正........:78:

記住...您依套suit係大少少....到玩番細suit又另一個story...

我今晚都要努力先得:*
太神奇了    你上面搞左幾耐?
呂品器 發表於 21-9-2010 10:01 AM

晚上9:00-12:00!三粒鐘!:35:

當中有停過手諗過野!去過廁所同埋打電話俾warmblood大大問野!:64:
膊頭OK吖.....

不過股關節煩咗dd.......乸盤個邊開大少少成個藏入去...快靚正... ...
Warmblood 發表於 21-9-2010 10:04 AM

知道啦!blood哥!我都要努力呀!:*

ps. 不過我反而覺得腳板煩d!
晚上9:00-12:00!三粒鐘!

當中有停過手諗過野!去過廁所同埋打電話俾warmblood大大問野! ...
常威 發表於 21-9-2010 10:14 AM

三粒鐘 :@

我尋晚睇住電視開幾盒極魂,都用左三粒鐘

真係虛度光陰呀我 :o