Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 與warmblood大大火拼三一無敵成果(第一件成品圖在p.7)

唔記得醒你添!:71:
我都講得呢個系列係唔駛磨得咁仔細!係要粗粗地至好睇、像真!:78:
睇佢風騷到丫。。。
sundaydriver 發表於 6-10-2010 10:47 AM

:64:我會收儉下
唔記得醒你添!
我都講得呢個系列係唔駛磨得咁仔細!係要粗粗地至好睇、像真!
常威 發表於 6-10-2010 10:47 AM

testing #1號主要功能係同山口合體啫....:52:

回復 103# Warmblood
隻白老鼠No.一号砌得很靚.{:3_142:}
有heart 之作品, 頂呱呱, 跨啦啦.

在旺角入了一盒 Tamiya 田宮的1:24 賽車整備人員(Rally Mechanics Set), 可作為戰鬥服&炮艇的修理技師之用:
http://www.tamiya.com/japan/products/24266mechanics/index.htm

這日本website 有一些懷舊模型作品值得回味:
http://natsucom.blog21.fc2.com/blog-entry-130.html

回復 91# OST
CM's 卡力霸:
Repaint 過所有武器, 用Gundam marker (灰色) & 0.3 鉛芯筆劃線.
一盒炮艇有兩隻, Sundaydriver 兄入兩對, 即是有成8隻.
想砌一支炮艇隊嗎?

個人認為炮艇的兩個"降落架"很脆弱很容易斷(小時候砌它的經驗),
是受不住艇身加上裝甲服的重量, 必須改造一下.
:71:
一盒炮艇有兩隻, Sundaydriver 兄入兩對, 即是有成8隻.
想砌一支炮艇隊嗎?

個人認為炮艇的兩個"降落架" ...
Raider 發表於 6-10-2010 11:21 PM

Raider大,我都想呀。。。

果四條香雞真係好頂癮,唔好話要載個兵丫,
淨係隻艇連兩粒2A電芯,
都夠佢反艇啦!!:58:

如果要砌,哩個係首要問題!
宜家既方案應該都係通窿膠條加銅支。。。
:67:
想砌一支炮艇隊嗎?

個人認為炮艇的兩個"降落架" ...
Raider 發表於 6-10-2010 11:21 PM

補充多句,正確黎講5號果盒係一兵兩艇,
而6號果盒就只係一兵一艇。。。:56:

所以頂多都係6隻艇小隊。。。
Raider大,我都想呀。。。

果四條香雞真係好頂癮,唔好話要載個兵丫,
淨係隻艇連兩粒2A電芯,
都 ...
sundaydriver 發表於 7-10-2010 09:14 AM

其實又唔駛,既然你又加銅支、又通窿膠條,我有個更好既提議!:67:就係........

..........改做LED燈!:71:

改左燈一來可以用餅仔電唔駛咁重,二來LED燈又光又有多種color任揀,而且又唔熱,一改三得!:)

我已經響深水埗精品隔離,買左d有色既中秋節用燈仔!原本係愛黎俾小朋友穿住響手指度玩既,一盒三隻,每盒5蚊!我買左4 pack!
:78:
補充多句,正確黎講5號果盒係一兵兩艇,
而6號果盒就只係一兵一艇。。。

所以頂多都係6隻艇小隊 ...
sundaydriver 發表於 7-10-2010 09:23 AM

係呀!所以我都係買紅艇only!白艇計落真係太貴啦!:unhappy:
其實又唔駛,既然你又加銅支、又通窿膠條,我有個更好既提議!就係........

..........改做LED燈 ...
常威 發表於 7-10-2010 09:31 AM

係呀係呀!:71:
我記得上次都有個大大介紹過用哩樣野黎改。。。
唔通係常大你?。。。:58::58::58:
係呀!所以我都係買紅艇only!白艇計落真係太貴啦!
常威 發表於 7-10-2010 09:32 AM

不過白艇個兵好似型仔D喎。。。:26::unhappy:
係呀係呀!
我記得上次都有個大大介紹過用哩樣野黎改。。。
唔通係常大你?。。。
sundaydriver 發表於 7-10-2010 09:36 AM

係咩?:?我好似同warmblood大大用口耳相傳過,好似冇寫過出黎喎!:(

真係英雄所見略同!:71:
不過白艇個兵好似型仔D喎。。。
sundaydriver 發表於 7-10-2010 09:37 AM

我成日迎住白兵背脊個書包太大太重,好易反!紅兵就唔同,瀟洒好多!:78: