Toysdaily 玩具日報

查看: 21780|回復: 47

[玩具報告] 無限變形!!SDX法術士Nu

非常吸引的一只sdx

左上角出現令sd鋼彈迷興奮的插圖
是意味著阿魯加斯騎士團會齊人嗎???

原設的fin funne組法

比較喜歡這樣組合,看上去像披風,又像翅膀

魔法杖是根據Nu Gundam的激光劍設計的吧

第一件特效件

去吧!fin funnel!
根據wiki...是叫鰭型漏斗砲的
不過在動畫SIEG ZEON篇中沒有用過...lol

很好玩的特效件

千變萬化

無限可能性!!

只是玩特效件都夠玩半天!

只要想的出

都做的到!

完全是真正的可能性之獸

裝在武器上沒問題

又能夠用手拿著

出招

擺尾

偽死亡之花

騎士阿姆羅根據樹精指引要得到三件傳說武器
於是指示Nu從術士龍飛手上搶過來的梟之杖 (怎麼三件傳說武器都在奸角手上的?)

整件玩具唯一不滿意的地方..
梟之杖的分模線居然就貓頭鷹的正面,插穿額頭的寶石,十針顯眼

梟之杖也有特效

打敗魔物THE-O的一擊!雷帝召來!!

武器加持!

本人認為術士Nu絕對是SDX史上最好玩的一隻
而且造型也非常不錯
價錢又跟以往的沒有多少差別
會有SD鋼彈迷能對它免疫嗎??????
重要的是特效件十分好用!
幾十件細小零件隨意組合,可以組出無限種可能性!
本人一邊玩一邊拍照已用了一整天
雖然開始時對著一堆小零件可能會手忙腳亂
但是對的久一點真的會以為自己在玩LEGO!!
相信特效件也很適合用在其他BB戰士上
而且如果之後出的SDX也有其他的特效件還要能跟這次的可以連動的話
絕對會成為以後SDX的一個大賣點
不過提醒一下各位大大
這只術士Nu很多零件都是十分銳利
特別是玩特效件小心不要太用力...不然真的會有流血事件!

更多請到 http://hk.myblog.yahoo.com/waven_liu
謝圖及示範各種組合. 待我明天又試下大大既玩法......

YES, 這個SDX NU真係好好玩...由其是個D特效件真係正....係值得早D買黎玩既一件SDX

仲有, 今次NU隻手部關節好似進步左? 我覺得易左攞POSE.....
個人同樓主同樣看法, 呢隻真係好好玩, 有好多唔同玩法, 希望SDX以後都會跟武器效果零件
謝圖及示範各種組合. 待我明天又試下大大既玩法......

YES, 這個SDX NU真係好好玩...由其是個D特效件真係 ...
百鬼咁夜行 發表於 23-5-2010 01:26 AM

我都覺易左,但我覺得係因為隻nu手部裝甲比較單薄同埋肩部裝甲可動高左!
btw你個id好正xd

個人同樓主同樣看法, 呢隻真係好好玩, 有好多唔同玩法, 希望SDX以後都會跟武器效果零件
ryvius 發表於 23-5-2010 01:28 AM

lei隻野真係要早買早享受!
依隻正, 我都忍唔住第一時間入左. (我的第二隻SDX)

effect parts 固然係主要亮點, 但其實本体既造型同用色都好好, 也是我購入的理由.
不過籃色個effect part得一半和不能直接駁紅色parts,  算是美中不足吧. (還是設定本身只有半邊球形籃光/魔法?)

下個月隻Captain (唔熟SD, 有錯請諒) 都好正咁, 應該都會入. 攪攪下有D想追番其它SDX....
真係好多組合bo~~~~搞到我都想整隻玩下添~~~
好正既特效示範:handshake:
被你毒害了:44:
頭像被屏蔽
I love 特效:35:
好有HEART組合示範

不過眼見VERSAL都試過跌至21X, 新黑龍跌破300, 呢隻Nu就算幾想玩都係等多兩三個月, 睇定d先
D 相同post 都好正, support!! :71:
依隻正, 我都忍唔住第一時間入左. (我的第二隻SDX)

effect parts 固然係主要亮點, 但其實本体既造型同用 ...
阿洛 發表於 23-5-2010 01:56 AM

藍effect得一半是專登的吧我估
因為如果係成個買形就會唔係好睇到隻貓頭鷹掛~.~
jaja1984 發表於 23-5-2010 08:09 AM
好正既特效示範
呂品器 發表於 23-5-2010 08:23 AM
被你毒害了
Tachikoma 發表於 23-5-2010 08:34 AM
好有HEART組合示範

不過眼見VERSAL都試過跌至21X, 新黑龍跌破300, 呢隻Nu就算幾想玩都係等多兩三個月, 睇 ...
redfish 發表於 23-5-2010 09:15 AM

快d買啦各位:75:
上兩隻新黑龍都係跌得果少少
假面師令都未跌
真係有排等wo!!:75:
D 相同post 都好正, support!!
馬仔 發表於 23-5-2010 12:18 PM

多謝晒:61:
出得咁好~ 買左先算。:DD
:71:
jaja1984 發表於 23-5-2010 08:09 AM

X2. :shiny:Nice photos and that could be my 2nd SDX.