Toysdaily 玩具日報

查看: 10034|回復: 30

[玩具報告] HT TERMINATOR 2 - T-800 MMS117 玩後 Report !!!!!!!!!!!!!!!!!!

估佢唔到, 以為龍騎 delay 而又無訂雲大哥,呢個月無 1/6 figure 玩, 忽然有 T-800, 正

呢個 package design 我會選舉佢為 MS117 隻之中最差一個, 想問一下原本個 package designer 係唔係走咗 ??!!?!  除非平 $50 又唔同 !

HT 一般高水平, 非常滿意, 同個 sample 99% 似, 只是可唔可以佃個 elbow joint 改一改, 呢隻狼人手 design 只可彎 90 度, 好多動作做唔到, 非常可惜.  但 HT 每次都出專用 body, 真係有誠意過 EB 十倍 !!!

呢隻 classic item, 雖然一定有 Battle damage version, 但肯定明年今日都未有, 因為出都係 T-1000 先, 還有HT今年 license 多到嘔, T2 幾時都可以出, 無可能等 .

Good: 1.) HT 真係有聽意見, 加多見黑 Tee.

Bad: 1.) 隻機械手係要係手個 joint 位用 EXTREME VIOLENT FORCE 取下和裝上, HT 沒有為佢加上特別接合位, 玩過一次就算!

2.) 隻機械手D手指比T-600要化學 10 倍, 真係一摸即爛 (2 sections of mine already damaged!

同好多12吋一樣,條頸比較長.......
同好多12吋一樣,條頸比較長.......
巴治奧 發表於 23-4-2010 10:26 PM

Because it looks better with a longer neck while wearing the jacket.  But already improved with comparison to Arnold in Predator !

You can see this problem on the latest HT Brad Pit figure.
今次個頭可以上下左右郁,唔似predator咁,抬唔起頭做人

我嗰隻既機械手, 有兩節未攞出黎冒出斷左=.=
thx for sharing, great pic & report!:71:
佢個body好過雲大哥好多:58:
甘快手~不過我諗我都唔會遲你好多:34:
好期待,唔之幾時有得攞呢???
除了包裝,其他真係接近滿分
除了包裝,其他真係接近滿分
toysbear 發表於 24/4/2010 09:47

個包裝真係 :Q
其實隻手我巳收貨,因為如要多過90度,
可能會像雲大哥的手一樣,
當然我也想HT再進步,但好多野都要取捨,
我很喜歡HT的這個Body。
回復 12# toysbear

因為T2 9成時間都穿皮褸,所以我會選可動性先行, 因為個joint是看不見的。
嘩,唔係掛
個packing咩料呀?
一d都唔似wor
點算?我都訂左
.大獲
This Arnold is much better than the Predator's version!