Toysdaily 玩具日報

查看: 12229|回復: 10

[分享討論] 幪面超人 KABUTO Figure Rise6 模型

最近對呢個新系列幾有興趣, 又有MASK Form又有RIDER Form
可惜比shf 大左少少

有冇師兄玩過呢??

日本report:
http://shishioh.info/Figure-rise_6_MASKED_RIDER_KABUTO.php
有,粗玩一流,反正SHF要極度就住黎玩玩起上黎都無乜癮,但呢隻就無得頂,希望出齊主角
小弟買了FAIZ,感覺上..跟早期的MG版比起來..
細緻度以及大小都差很多..
但是..如果此版能將平成假面出齊那就太好了..
回復 2# yugi

我又唔贊成粗玩, shf 都係跳到百零蚊, 只係貴呢隻身 figure-rise 少少. 如果唔油剩係素組, 不如賣隻 shf, 即賣即玩. 但如果有技術, 就呢隻好玩, 造型又正D. (Kabuto 仲有甲添)

我都有買 FAIZ 同 KABUTO, 製作中:

回復  yugi

我又唔贊成粗玩, shf 都係跳到百零蚊, 只係貴呢隻身 figure-rise 少少. 如果唔油剩係素組,  ...
gl_edmond 發表於 28-3-2014 10:50 AM

SHF郁D就斷野真係唔適合玩
SHF郁D就斷野真係唔適合玩
yugi 發表於 28-3-2014 11:07 AM

但係點易斷 SHF 都唔會弱過模型掛
但係點易斷 SHF 都唔會弱過模型掛
gl_edmond 發表於 28-3-2014 02:21 PM

就係弱過,特別新出果D
就係弱過,特別新出果D
yugi 發表於 28-3-2014 04:04 PM

SHF 幾十隻無斷過, 反而 SIC 我玩斷左好5,6隻.
回復  yugi

我又唔贊成粗玩, shf 都係跳到百零蚊, 只係貴呢隻身 figure-rise 少少. 如果唔油剩係素組,  ...
gl_edmond 發表於 28-3-2014 10:50 AM

CHING 隻銀色點上架, 好正呀!!!
CHING 隻銀色點上架, 好正呀!!!
leah周 發表於 1-4-2014 03:35 PM

用 Gunze 銀色噴, 再用 Gloss coating 噴一次.
回復 1# leah周

多謝大大轉載分享