Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[吹水專區] 睇港漫的人總是帶點寂寞, 你同意嗎? (更新:新龍--滅廣法一役, 有得抄都抄得唔好)

頭像被屏蔽
回復  cliffordchan107

對,正是這樣!
在武神巨鯊後期,他收了一個契仔,我醒起了,叫拔西!
wpc 發表於 21-2-2010 01:23 AM

我都記得, 個樣同佢差唔多咁樣衰MA, HAHA~~
海虎,武神…到家下大家靠記憶都講到咁多…
其實真係幾成功…
數香港漫畫…
有幾多作品可以咁?

而結 ...
原罪 發表於 21-2-2010 05:41 AM

對, 希望越大, 失望越大~~
海虎II No.28-29期
hehemimi 發表於 21-2-2010 10:15 AM

好,等我睇番先~~
回復  原罪
港漫最成功的始終要數中華英雄,當年馬仔只要質素,時常要在報攤等出新一期。尤記憶黑龍島一役 ...
wpc 發表於 21-2-2010 10:44 AM

一期賣得最多書的應該係呢本了~~
而家當時有最好的編劇, 最好的畫功~~
港漫以前鍾意睇壽星仔.  有一排睇古"滑"仔, 因為個室友睇.
bad-aries 發表於 21-2-2010 01:50 PM

唔知幾時開始古惑仔變咗純打書~~
回復 80# cliffordchan107

當時據講係廿萬書一期,全港最高銷量期刊,打破成人刊物龍虎豹記錄。此時是劉定堅編劇,好似編到去火鳥島咁上下。
回復 81# cliffordchan107

古惑仔自千端新出走後便沒追了,當時牛佬在書中大爆黑社會內幕、術語,據說曾引起警方關注,在深夜上工作社調查,亦有背景人士圍堵在工作社樓下,須有勢力人士調停。

古惑仔自千端新出走後便沒追了,當時牛佬在書中大爆黑社會內幕、術語,據說曾引 ...
wpc 發表於 21-2-2010 05:37 PM

其實, 我都覺得瑞新時期的古惑仔好睇d, 雖然比較變態~~

當時據講係廿萬書一期,全港最高銷量期刊,打破成人刊物龍虎豹記錄。此時是劉定堅 ...
wpc 發表於 21-2-2010 05:32 PM

個時搞到連黃玉郎都眼紅.....雖然佢係老細~~
武神108, 我都睇左, 無甚追看意慾, 不過書屋關係, 睇多幾期先算;:67:
現最有追看意慾有(排名不分先後):  殺道, 群俠傳, 古惑仔(我會追睇番瑞新時期..哈哈)
頭像被屏蔽
古惑仔而家仲有無出?
bad-aries 發表於 22-2-2010 10:11 AM

有出,講緊韓賓殺左大東, 大凡同佐維諗住殺山雞.......因要重振社團
頭像被屏蔽
有出,講緊韓賓殺左大東, 大凡同佐維諗住殺山雞.......因要重振社團
roystoy 發表於 22-2-2010 12:50 PM

個比賽打完未?