Toysdaily 玩具日報

查看: 16110|回復: 127

[吹水專區] 睇港漫的人總是帶點寂寞, 你同意嗎? (更新:新龍--滅廣法一役, 有得抄都抄得唔好)

玩玩具雖然會比人話細路仔, 但可以起碼安慰自己, 呢d叫童真吖~~
但係睇港漫, 一定會俾人話: [阿叔先睇個wo~~]
而且, 港漫越出越衰, 睇的人越來越少,
睇黎無幾十年就會被淘汰......
在我識既人當中都有十幾歲既人睇, 不過都好少數...
以前搭地鐵仲見到有人睇港漫,但呢幾年好似真係消失哂喇,連亞叔都唔敢隨便拎出來睇呀:61:
唔睇港漫但都好寂寞的路過
我廿五,有睇,但活得好風光~~HAHA
在我識既人當中都有十幾歲既人睇, 不過都好少數...
香港人 發表於 11-2-2010 09:30 PM

通常佢地老豆睇佢地先跟住睇呢, 相信最後生係呢批了~~
以前搭地鐵仲見到有人睇港漫,但呢幾年好似真係消失哂喇,連亞叔都唔敢隨便拎出來睇呀
katoributa 發表於 11-2-2010 11:40 PM

睇港漫的人就好似衣柜裡的男人一樣, 睇漫畫都要收收埋埋, 見光死~~
唔睇港漫但都好寂寞的路過
Endless 發表於 12-2-2010 01:12 AM

同是天涯寂寞人呢~~
我廿五,有睇,但活得好風光~~HAHA
聖鬥士JACK 發表於 12-2-2010 01:18 AM

睇開邊本呢? HEHE~~~
睇港漫的人就好似衣柜裡的男人一樣, 睇漫畫都要收收埋埋, 見光死~~
cliffordchan107 發表於 12-2-2010 07:12 PM

唔洗死咁嚴重呀...?!
我期期都真金白銀買嚟睇架....!!!
又唔係偷又唔係搶...有咩唔見得人...???!
本地漫畫養活了很多人...港漫亦伴我成長...當然今日是風光不再...
但我每星期還會畀14蚊買佢返嚟...放响書包行到邊睇到邊......
(以上只係小弟由心而發的留言,並非針對樓上幾位大大,如有得罪...先講句唔好意思!)
時代變左,港漫好似脫離左香港人,以前真係好多元化,但主流既港漫離唔開武俠故仔。
咁都唔緊要,如果將佢變成港漫既強項又有何不好呢?但有陣時係港漫入面見到日漫既「影子」,幾十年前少人睇日漫仲可以過關,但現在唔得喇。
真係懷念以前龍虎門既味道.........
頭像被屏蔽
我仲追緊絕世無雙架...............但我d fd只會睇naruto, beach, one piece:63:
情人節留係屋企睇港漫的人就真係寂寞 :(
睇港漫晤寂寞, 我每星期都去書屋睇番兩個鐘, 書屋不知幾熱鬧, 有D港漫要爭咁滯至有得睇;
不過自己朋友間就只得一兩個睇港漫....:42: