Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢內容討論區 ( 第8期ND出左la!)

25周年....希望...會出天界篇....
其實一輝....件聖衣唔會有黃金囉.....佢都冇...受黃金之血既....
改咩名好? 發表於 29-10-2011 05:29 PM

但係佢件聖衣可以賣到真銀,Bandai會叫車田畫返出來,唔係點出黃金版聖衣....
睇左完全17期,在這裏整理一下沙加之「死」的論點。

另外亦會以雅典娜的情況作參考,因佢地的情況相似
...
mushroom 發表於 23-7-2010 09:21 AM

睇到呢度頁忍唔住回一回你。
小弟覺得情況應該係咁。
沙加死
沙織都死
跳入冥界既其他人都死

但問題在於,有第八感,所以可以係冥界自由活動。而唔係入地獄。

佢地打完哈迪斯…無人返到出黎。(原著)

至於個身同套聖衣…
算啦…車田老師都唔係第一次有bug…

之後ND咪由個個生生猛猛~

應該「作者威能」解釋哂~
《完》
講開近期的劇情,其實雷古勒斯 VS 拉達曼狄斯的一段,也實在玩得太過火,故事講到雷古勒斯一個人可以使 ...
Lau 發表於 17-11-2010 11:47 AM

:77:哈…
呢一段小弟又覺得好睇。

可能佢一個都打得爆嘆息之牆…
而最後那死後的一拳,真係好正。

小弟覺得「通」。

不過都明白各位點解覺得過火…
哈…
呢一段小弟又覺得好睇。

可能佢一個都打得爆嘆息之牆…
而最後那死後的一拳,真係 ...
原罪 發表於 29-10-2011 06:32 PM

若果唔理犯唔犯駁,手代木的情節又真係幾感動的。
各位前輩好~
小弟第一次入黎(應該…),追返下d頁數先。

剛剛係維基睇到呢段野…

"二種結局篇的 ...
原罪 發表於 29-10-2011 11:21

四郎都係睇天龍星矢!但第一次結局唔係星矢一拳打向冥王就完咩(即單行本148﹣149頁)?當時睇到真係媽媽聲!
不過唔記得隔左幾耐再出番囉!至於單行本28期係比連載時多幾頁!不過都係可有可無!
四郎都係睇天龍星矢!但第一次結局唔係星矢一拳打向冥王就完咩(即單行本148﹣149頁)?當時睇到真係媽 ...
狂四郎 發表於 30-10-2011 12:53 AM

:71:你記得仲清楚過我。
我只記得果種憤怒,
差d唔記得單行本又多左幾頁~

龍珠完全版,鳥山明老師都畫多兩頁(或者係改左兩頁…)
唔知星矢有無呢個情況,同埋書套入面係乜野呢?
你記得仲清楚過我。
我只記得果種憤怒,
差d唔記得單行本又多左幾頁~

龍珠完全版,鳥山明老師 ...
原罪 發表於 30-10-2011 01:00 AM

星矢完全版除了有彩頁外,其他同單行本一樣

書內仲有一張poster或另一樣野....

書套內係一幅單色圖
星矢完全版除了有彩頁外,其他同單行本一樣

書內仲有一張poster或另一樣野....

寺套內係一 ...
mushroom 發表於 30-10-2011 01:05 AM

入樽書套內好似係草稿。
入樽書套內好似係草稿。
原罪 發表於 30-10-2011 01:07 AM

星矢就一定唔係....
星矢就一定唔係....
mushroom 發表於 30-10-2011 01:10 AM

有文庫版使唔使買?
小弟那套文庫係台版。
好正架。

期數同港版一樣,但全套計…接近薄一半,紙質薄但好,而且封面有漫畫彩圖。
香港版但幅希臘風景相…

不過無位,應該都唔會入完全版。雖然想要彩色聖衣分解圖…
有文庫版使唔使買?
小弟那套文庫係台版。
好正架。

期數同港版一樣,但全套計…接近薄一半,紙質 ...
原罪 發表於 30-10-2011 01:17 AM

除非你想要港版翻譯,或想要內文彩頁,唔係都不用。

而且我覺得星矢用黃紙睇仲有味道。

若果真係想追求印刷,買日版完全版好過。
除非你想要港版翻譯,或想要內文彩頁,唔係都不用。

而且我覺得星矢用黃紙睇仲有味道。

若果真係 ...
mushroom 發表於 30-10-2011 01:29 AM

小弟當日買台版,就係因為翻譯。
當中問題最大,應該係冰河既金鋼火炎旋風拳…冰黎架。何來火炎呢?
台版無記錯係用英文…

而曙光女神之寬恕,當日天下係譯TVB版既「光速水瓶神拳」…真係吐血。
「曙光女神之寬恕」,如果只係天龍譯名既話,實左譯得太好。
真係接受唔到「光速水瓶神拳」…

而海皇篇同冥皇篇…
冰河係咪「曙光女神之寬恕」就係最終技呢?
天龍有招「極光大爆炸」(唔知有無記錯)…

想知呢招究竟存唔存左…但套書被屋企人偷左,唔係身邊。唔記得羅~
小弟當日買台版,就係因為翻譯。
當中問題最大,應該係冰河既金鋼火炎旋風拳…冰黎架。何來火炎呢?
...
原罪 發表於 30-10-2011 01:57 AM

我都講錯左,其實天下完全版已經無左水瓶神拳....另外一招亦都有細字翻譯。

我買完全版之前,都係買台版合訂本,大然出的。

極光大爆炸就無乜印象,邊個出的?
我都講錯左,其實天下完全版已經無左水瓶神拳....另外一招亦都有細字翻譯。

我買完全版之前,都係 ...
mushroom 發表於 30-10-2011 02:38 PM

冰河…
記得係冥界編既招…(打完海鬥個師兄後…獨眼既冰河)
但出招方法同曙光一樣…
都唔知呢招係咪存在…