Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢內容討論區 ( 第8期ND出左la!)

LC結局我覺得唔錯,都算正統前傳結局,唔知ND結局又會唔會差唔多
但是25週年唔見有咩大野, 除左彈珠機同星矢無雙
denniskwong 發表於 9-8-2011 11:13 AM

仲有音樂劇....EX神話
LC結局我覺得唔錯,都算正統前傳結局,唔知ND結局又會唔會差唔多
stonekeung01 發表於 9-8-2011 11:24 AM

ND玩回到未來,應該會好唔同。
stonekeung01 發表於 9-8-2011 11:24 AM

對nd期望不大
????????????
對nd期望不大
????????????
SHOCKER 發表於 9-8-2011 03:54 PM

叫做新故事,正式星矢續編,,,,,
之前LC只睇漫畫,依家J2播至睇動畫,估唔到變動畫一樣咁緊湊,做到打處女座,好睇喎:71:
之前LC只睇漫畫,依家J2播至睇動畫,估唔到變動畫一樣咁緊湊,做到打處女座,好睇喎
stonekeung01 發表於 28-8-2011 06:09 PM

開頭係幾好的,係中後期有D拖,特別係出晒12金之後,同埋離原著設定較遠,在招式上。

但整體都值得一看的。
http://tieba.baidu.com.cn/p/263074478

聖鬥士大全中文版
2008珍藏版圣斗士大全图(全人物登场)
http://tieba.baidu.com.cn/p/463112655
咁耐, 車田既故事點架, 收左皮?
咁耐, 車田既故事點架, 收左皮?
denniskwong 發表於 30-8-2011 04:59 PM

ND一年至出一期,上一期快些,9個月就出左,不過都只係4月的事,所以新一期按推論要在明年一月出(9個月計)

依家故事講到女神回到過去(2XX年前),但變了Baby

而瞬和一輝已到了過去(2XX年前)的十二宮(第一宮),碰巧舊教皇剌殺女神(教皇處),雙魚又幫教皇,只有處女救走了女神,但受了重傷等救助。

剛好這時冥王軍又殺到.........

三大勢力﹕前十二金加天馬、未來人(青銅)、冥軍,聚在一起.....戰事一觸即發。:shiny:
有兩點較深印象,Game Zone話﹕

1. 薩莎是一個勇敢果斷,會帶領手下自己上戰場的女神,若薩莎見到今代沙織,只會奴役手下,或等人來救,一定會吐血。

2. LC講敵我兩方的理念較有深度,車田的只會比高低,LC則會再建構,包融,說服,覺醒等。
有本日漫叫少年Readom, 講集英社當年少年Jump的事,第一期定第二期有一位叫做轟田的作家,他的作品有風魔大次郎。
ND一年至出一期,上一期快些,9個月就出左,不過都只係4月的事,所以新一期按推論要在明年一月出(9個月 ...
mushroom 發表於 30-8-2011 05:09 PM
咁咪好幾年都完唔到故事
LC其中最『精彩』的地方, 就是手代木幫一眾車田原版沒出色的黃金來個大平反!  :71:
雙魚對米若斯、金牛對輝火、巨蟹對雙子神等等! 當然少不了雙子座打又屈機打自稱是「神」的傢伙! 場場精彩!! :shiny:
唯一『可惜』是處女座為了完成念珠而沒啥大打一場... :unhappy:

至於ND... 看了三期單行本, 老實, 不太吸引... :oh: