Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢內容討論區 ( 第8期ND出左la!)

22入手後~ 好想媽媽件無星奧魯鬥衣會出~ 加上媽媽好正 !
22入手後~ 好想媽媽件無星奧魯鬥衣會出~ 加上媽媽好正 !
華偉度諾艾德嘉 發表於 5-3-2011 07:53 PM

應該不會了....除非電視大槷...

第二十二期﹕手代木的故事,人物刻劃,無疑比車田細膩,故事推進無車田咁直線
                  黃金天馬聖衣,向海皇篇致敬。
                  將靈魂如何溶入聖衣,用畫面具體化了。身體可以獨自找抓住離開了
                  身體的靈魂?
                  神聖衣是銀色....
                  雅典娜侍女竟是穿冥衣....
                  帕路蒂達的可愛少女樣,竟會戰鬥,難得一見的場面,所以很多人都
                  想佢出神話。
                  106頁的天馬背後圖,是向星矢最終會致敬吧。
                  獅子座說,「我沒有翼啊」,很搞笑!
                  漫畫的獅子座聖衣靚過TV設定的,舊的天猛亦靚過強過版本的。
                  獅子座爸爸,說的話很像處女座。

魔星聚集是長期滙聚的。魔星聚集是長期滙聚的。不是一次性的。
第二十二期﹕手代木的故事,人物刻劃,無疑比車田細膩,故事推進無車田咁直線
                  黃金天馬 ...
mushroom 發表於 10-3-2011 12:11 PM

雅典娜侍女竟是穿冥衣....
媽媽的設定應該是假冥鬥士 , 所以身穿的冥衣顏色是假裝上去的 !
就像冥人馬那時表面的假冥衣色澤一樣 !
因為潘多拉有說過 , 冥鬥士之中沒有這個星的名字 ~
而且 , 最後媽媽死前的回億中 , 她作為雅典娜侍女是身穿的鬥士顏色畫得較淺~
相信原色更可能像 Lc 的白銀配色
反而我好想知雙魚座的師傅的故事從那裡可以知道 !
不過好開心 LC 將獅子畫到咁正 , 而且獅爸更被稱為當代最強的黃金聖鬥士
反而我好想知雙魚座的師傅的故事從那裡可以知道 !
不過好開心 LC 將獅子畫到咁正 , 而且獅爸更被稱為當代最 ...
華偉度諾艾德嘉 發表於 10-3-2011 06:56 PM

甚麼CD劇場.....可能要問競技場那邊的女fans,,,

http://www.saintseiyaclub.com/fo ... ge=1&highlight=

佢地又有睇甚麼「天馬那邊」,星矢谷,ALL FOR SEYIA等等的星矢資訊
...
有無朋友有車田同手代目消息?
有無朋友有車田同手代目消息?
聖鬥士JACK 發表於 13-3-2011 08:58 PM

應該無事吧....
星矢 Next Dimension 3 已經推出和到手!!
未到手...不過睇左Jack那本...
睇左一半
明天我買開那間租書屋至有貨
其實唔知係我記錯定點,印像中原作好像只是提過冥王在神話時代被傷過而那人是天馬座,但到冥王神話就變了每次聖戰都有天馬座份,冥王神話是否改了呢部份?
其實唔知係我記錯定點,印像中原作好像只是提過冥王在神話時代被傷過而那人是天馬座,但到冥王神話就變了每次 ...
yugi 發表於 4-4-2011 01:44 PM

對,不只呢部份,還改了其他的。
睇完第3期ND,好熱血!

呢D先係聖鬥士。

見到天馬對瞬好正!見到無主角大能的天馬夠瞬打仲正。

冥界三巨頭的冥衣顏色是紫色,可以出OCE版。 黃金的色開始穩定,不過有時都會暗同不太閃,真係似神話....

條橋都係一樣....冥王十二宮,有內奸,水鏡一定係為了話俾雅典娜知件女神聖衣在那裏.....

希望不用打多次冥界。

一輝件聖衣無理由唔自動修補....

希望畫得更快,同希望真係可以埋尾......都期望下一期。

睇住彩色星矢,都會有想拿件聖衣出來玩的衝動,特別是瞬。雖然畫得差,不過彩色星矢又幾靚。