Toysdaily 玩具日報

查看: 45327|回復: 38

分享~無敵飛天俠-一套要有EQ先玩得的玩具..T_T

小弟本身很喜歡這套卡通片. 當近排得知有玩具出時, 本身興奮十分, 但一知道是CMS出時, 個心即是沉一沉; 結果不負眾望, CMS出了一套價錢同QUALITY完全不成正比的玩具, 睇到真係買唔落手~~

近來見到呢套野冧價, 但都想了一個星期先出手, 本身諗住買番來大執一番,例如滲番好的線, 噴下陰影, CUT番好的水口位. 結果點搞都搞唔好, 最終決定噴番幾層光油算數, 所謂一"令"遮三醜~~:70:

無謂講多. POST下相先.

四位機械人, 由左至右..2號 ブルシーザー(電能號), 1號 ロボクレス(電光號), 4號 ボスパルダー(電極號)及 3 號サンダイオー(電子號)

1號 ロボクレス(電光號), 有著好像指揮人員般的大角做特徵,武裝以接近戰為考慮而設.

2號 ブルシーザー(電能號) , 因為裝備了導彈和重盔甲,所以被視為重視火力和防守的類型, 所以被稱為Broker2的重戰型機.

3 號サンダイオー(電子號), 四機中以它最小型及速度最高, 被稱為Broker3的格鬥型機.

4號 ボスパルダー(電極號), 也是小弟四隻中最喜歡的一個..由於駕駛者的超能力是四人中最高的,所以ボスパルダー的戰鬥力亦是四機中最強的.

如果要玩合体技, 就要用這些配件..但之前講過呢套野的QUALITY真係吹到啤一聲, 關節位用的零件也是十分跪弱, 我很相信變多兩次一定會有很多不愉快的事情發生~~

合完一次体......真係玩到叫救命....:53: ...唔理啦, 絕招"圓月回轉(円月回転)"

雖然真的玩到叫救命, 但也是小弟一向來夢寐以求得到的玩具之一, 加上做了適當的調整(噴了光油, CUT左兩處水口位(1號)及調整過條腰的關節流(3號), 現在還見得下人...只祈求CMS之後出的玩具能帶多點點HEART及良心去做啦(現在的QUAILTY,跟本和大陸山寨玩具一樣). 不然對我地來說, 一聽到CMS時, 只能帶出萬出的無奈~~.
:71: 果然一"令"遮三醜!
I also bought the CMs 銀河漂流 VIFAM recently.  I also thought that I could 執一執 but finally gave up.:70:
CMs:53:
你都好丫, 等插水至入, 我買時要過千.:56:
玩呢套野真係好需要"愛", 如果你對呢套卡通冇愛,
呢四隻野根本同垃圾冇分別.
連心口打開都要換件, 合體仲要換大量嘅件,
仲有今時今日仲可以出得咁垃圾嘅關節, 可動極低.
有時真係佩服CM可以出到隻野咁樣都敢拎出黎賣.
聽得太多朋友講CMS的質素了~~~所以我都係敬而遠之~~~:55:
笨大會唔會有機會出合金魂呢~~~:80:
原帖由 DIG 於 5-11-2009 06:40 PM 發表
有時真係佩服CM可以出到隻野咁樣都敢拎出黎賣

因為過千都有人買, 佢梗係敢賣啦....  邊鬧邊幫襯, 對質素提升係完全無幫助..
這四兄弟都差d令小弟中伏.....可是小弟記得小時候父親買比我既超合金係好令.....其中一個果頂飛機帽以前係有磁石與頭部作分體及連接....仲有鐵鍊流星鎚, 當然我那時才高班:( , 未懂珍惜玩具:unhappy: 佢既結果一定係支離破碎然後孌成垃圾掉了. 期待再有合金版本既product, 師兄~~睇完你既post令我剎那回復小時候feel:x.
暫時只接受到佢隻獅人鳳:o
原帖由 vanux 於 5-11-2009 07:28 PM 發表

因為過千都有人買, 佢梗係敢賣啦....  邊鬧邊幫襯, 對質素提升係完全無幫助..

唔幫襯過又點鬧呢? 見人地鬧自己又跟住鬧?
呢套野咁冷門, 就算係呢度都係得一兩個人出過報告, 唔通未買之前個玩具舖老細同我講話隻野出得唔好, 叫我唔好買咩.
原帖由 Somebody_Ex 於 5-11-2009 07:20 PM 發表
聽得太多朋友講CMS的質素了~~~所以我都係敬而遠之~~~:55:

Fewture's EX合金 話出, 但無曬聲氣.:?
原帖由 F-14 於 5-11-2009 08:37 PM 發表

Fewture's EX合金 話出, 但無曬聲氣.:?

Still awaiting for Fewture!!!:78:
原帖由 F-14 於 5-11-2009 06:25 PM 發表
:71: 果然一"令"遮三醜!
I also bought the CMs 銀河漂流 VIFAM recently.  I also thought that I could 執一執 but finally gave up.:70:
CMs:53:

大大, 我上星期都想買銀河漂流, 但那日銀包得番100蚊, 又唔想去銀行排隊, 先冇買.....但cms的野, 我只玩過兩盒, 一盒係機甲創世紀. 另一盒就呢個..都係玩到...:53: :53: :53: :53: :53: :53: :53: :53:

原帖由 DIG 於 5-11-2009 06:40 PM 發表
你都好丫, 等插水至入, 我買時要過千.:56:
玩呢套野真係好需要"愛", 如果你對呢套卡通冇愛,
呢四隻野根本同垃圾冇分別.
連心口打開都要換件, 合體仲要換大量嘅件,
仲有今時今日仲可以出得咁垃圾嘅 ...

ching, 算啦. 當早買早享受, 其實一出時我都好想買, 連銀包的錢都拿定出來...但肥趣度轉左十五分鐘最後都因為過唔到自己那關而放棄. :55:

原帖由 Somebody_Ex 於 5-11-2009 07:20 PM 發表

我都希望佢出.. 但機會可能微的..之後cms隻高狄安..唉...又係吃之無味, 棄之可惜的東東...到時又不斷的思想斗爭...

原帖由 ZIN 於 5-11-2009 08:04 PM 發表
這四兄弟都差d令小弟中伏.....可是小弟記得小時候父親買比我既超合金係好令.....其中一個果頂飛機帽以前係有磁石與頭部作分體及連接....仲有鐵鍊流星鎚, 當然我那時才高班:( , 未懂珍惜玩具:unhappy: 佢既結果一定係 ...

我細個都有玩, 當時的quality比今次的玩具重好ah. 細過那盒超合金隻機仔套上個頭度都有磁石"痴"實, 現在只係係咁E套上去就算, 動作大的個頭又會自動"掉"落地...玩到火到黎...:*

鬼叫Cms出d貨好中我地d老餅,當日買的時候有隻鬼同我講你唔買Cm出個隻,好可能這一世都儲唔到,唉!最後乖乖比錢:56:
如果樓主唔係講左有大執,真係以為CM's大有進步....:67:
CM's既產品
幾有愛都唔會入
就係有愛, 先唔想幻想破滅:$