Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 我又黎2011年結

2011 年結 :52:
雖然我唔係模形高手, 更加係唔識上色:50:
不過今年自己動手改造多左, 更加好玩:71:
以下劣圖, 總結有血有汗的一年(係真係流血同荷包出血:70:)

先係 SD:

1. 本年最愛: 三國美人貂蟬 (因為某d 原因, 一定係第一位的XD)

最辛苦係油把扇ge 蝴蝶:70:

2-5 魔神首辦(原件XD) 排名不分先後
因為我最鍾意ge 卡通片永遠都係魔神英雄傳 1 2 3~~~~~

2. 魔神英雄傳2 新星龍神丸

3. 攻擊力最強ge邪戰角

4. 最後幾集先power up ge 真夏鬼丸

5. 創界山最強魔神  新星邪虎丸 (但係星界山未威過:74: )

虎王 close up
油到我眼都花

6. SD 元祖騎士界之神 黃金神

7 與及暴龍神

8. SDX 化 0人氣的一對宿敵 項羽 & 劉邦

花了好多心機, 最滿意ge作品 及最型ge 武將
楚霸王

年尾埋尾之作
自制劉邦胸甲 (第一次自制件, 雖然好cheap 同唔靚~)
因為冇詳細胸甲圖片, 我都係大約咁整

9.  天驅之戰神翔烈帝 改造版

10. 今年8號波日之作 孫權

11. 騎士GP01 單純為左陪 SDX 聖機兵的XD

12&13
無咩特別之百式 & THE O

正常比例組
本年最愛!
1. DMK01 Optimus Prime:$
一句講晒 誰不愛文哥?

2. 新一代紅慧星 新安洲 1:144
d 金邊的確幾難搞

第二集最型一幕

3. G gundam
冇咩特別, 仲未買閃光同盟主:oh:

e?!
冇 la:DD
原來得咁少正常比例

反正寫開....
貼埋年度爛尾:ice:
1.番件 超魔神 (因為有原件lu~)

2.  龍星丸改造 停工中......希望2012復工埋尾
擺齊三主角機

2012展望:
一定要完成我隻超魔神:*

多謝收睇~
大大,你都好多收藏WOR....多謝分享:71:
好多魔神呀!:D
話時話相係差左啲,但係貂蟬都仲係好靚~~
:71::71::71:
好多珍品!
期待超魔神!
回復 1# reload

正點!!!
超喜歡
頂羽 和 劉邦
so many 魔神英雄傳:71:
only like SDX 聖機兵
thanks sharing.................!!!

差點忘記了, 今年仲有一件
早兩三個月完成, 放了幾年未砌的大將軍:@

幾年前烈傳時代一出就買了, 之後考AL , 懶等等收埋左好耐最近搵番出黎
因為穿甲後可動度大減, 少改了肩(用了三國的)加番少少可動度