Toysdaily 玩具日報

查看: 12801|回復: 22

[分享討論] 在我心裡積存已久的超人問題...超人G!

我係一個90年出世的90後,

但我好細個已經有睇 超人 卡通片,

而我印象最深黑既超人,就係 超人G!

可能先入為主既關係,細個我覺得 超人G 係傳統超人入面最型,

個子高大,身上的  紅色 銀色 分明,一對亮白色眼睛,

但長大後發覺,眾多超人入面,吉田 才是老大哥,人氣是最高,

而且商品都係最多,但相反超人G 向來都好少人提及,

我好人想知 超人G 其實在超人家族裡是什麼位置,

而且點解玩具向來都好少有佢份既?

望超人迷解答!Thx!
我係一個90年出世的90後,

但我好細個已經有睇 超人 卡通片,

而我印象最深黑既超人,就係 超人G!
...
wpy0411 發表於 18-8-2012 07:05 PM

因為超人G係澳洲超人,非常稀有…
亦因為咁…
佢同光之國既兄弟們唔太熟:DD
心口盞燈係3角形果個??
真係大隻, TVB以前經常都買外國版的超人同戰隊黎播,
現在買左日版, 都冇播外國版, 外國版故事有別, 都好睇~
回復 2# 原罪

原來係來佬超人,師兄 你唔講唔知:30:
因為超人G係澳洲超人,非常稀有…
亦因為咁…
佢同光之國既兄弟們唔太熟
原罪 發表於 18-8-2012 07:08 PM

超人G其實唔算稀有,至少出軟膠個陣都有佢份,
但近日好像被saga亂入霸左佢個位:unhappy:
回復 3# ITACHI
就係心口三角型呢個啦!
肯定的一點,超人G仍是宇宙警備隊一員,亦是M78光之國的國民。

證據是電影超銀河傳說中,他亦有被貝利亞打一鑊。

由於有澳洲公司加入製作群,超人G中的人倫概念亦帶有具西方的哲學色彩,例:主角傑克基於個人意志決定與戈迪斯對抗。後來的超人NESUS亦繼承這種概念。
肯定的一點,超人G仍是宇宙警備隊一員,亦是M78光之國的國民。

證據是電影超銀河傳說中,他亦有被貝利亞 ...
大凱撒 發表於 18-8-2012 07:48 PM

左邊藍眼超人都好似係外國的...
左邊藍眼超人都好似係外國的...
ITACHI 發表於 18-8-2012 07:53 PM

基本上企係最前個5個超人都係外國的,
而產品方面就係最尾個三個超人---超人usa最稀有!
我都只係知道超人 G 係外國野
其他都唔知道了
等睇各位大大解釋更多
:35:
Australian Licence of ultraman.
I don't like it at all.
The texture if the clothing is odd.......
The human form is an oriental caucasian mix guy
超人G-Great 澳洲UMA 成員
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ultraman:_Towards_the_Future

超人Powered-美國超人WINR 成員
http://en.m.wikipedia.org/wiki/U ... mate_Hero#section_1

Ultra man USA - 三位美軍機師與超人合體,一套動畫電影
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ultraman:_The_Adventure_Begins
唔該哂各大大熱心解答!

另外仲有個疑問,有個超人係用牙刷變身架,

我對佢都好有興趣,

有無大大可以提供一下資料呀?
ching咁鄭伊健o係泰國拍o既超人呢!
唔該哂各大大熱心解答!

另外仲有個疑問,有個超人係用牙刷變身架,

我對佢都好有興趣,

有無大大 ...
wpy0411 發表於 18-8-2012 10:54 PM

牙刷超人(超人謝亞斯)(Ultraman Zearth)

http://www.youtube.com/watch?v=uV872PePWJw&feature=related