Toysdaily 玩具日報

查看: 12497|回復: 24

[其他] 想問呢隻太空船係邊套卡通片???

細細個記得有套卡通片, 隻太空船.......

隻太空船主色係白色既,
船頭係一個大波波, 個波中間有個黑色大圓圈,
船身一支好長既圓柱型, 中間有幾支野撐出黎,
船尾就係有四支類似定風翼.

以前細個買過黎玩, 好鍾意. 而家想試下搵番, 不過一時間又諗唔起個名....

希望咁多位 ching 知道我講咩野啦... =.=""""

P.S. 我係 1970 出世, 我估應該係 1982 之前既卡通... =.="""
船頭既大圓圈, 如果無記錯, 好似係類似光束炮果類既武器.
船頭既大圓圈, 如果無記錯, 好似係類似光束炮果類既武器.
pepsitang 發表於 17-8-2012 03:05 PM

會唔會係呢隻???

唔係呢隻添... =.="""

彗星號

宇宙保衛隊 Captain Future (飛鴻艦長)

Captain Future.jpg
回復 5# williamhychan

係呀...係呢隻喇~~ 多謝你呀.. ching

回復 6# TD玩具老師

係呀...係呀....多謝兩位 ching~~~ ^.^
岩岩上也虎睇過, 無超合金, 得大膠, 仲要係天價...:80:
飛鴻隊長, 果然識貨,
吾收你天價都對你吾住啦!
超合金好似仲有個機械人仔的,
好懷念啊...:52:
回復 10# joeyip

果時好細個印象唔深, 只係記得好鍾意, 扭咗亞媽好耐先肯買...

如果細個果時愛錫 D 玩具, 咁而家就好喇....
回復  joeyip

果時好細個印象唔深, 只係記得好鍾意, 扭咗亞媽好耐先肯買...

如果細個果時愛錫 ...
pepsitang 發表於 17-8-2012 03:58 PM

老師又放毒啦:63:
小弟細個時都曾經擁有過超合金,但前幾年想買返&#22000;時已經好貴唔舍得Lu......><
呢隻?
TD玩具老師 發表於 17-8-2012 03:28 PM

TD玩具老師.......你實在太強啦.當所有人都諗緊係乜0既時候.你竟然放埋圖出&#22175;....:71:
回復  joeyip

果時好細個印象唔深, 只係記得好鍾意, 扭&#21655;亞媽好耐先肯買...

如果細個果時愛錫 ...
pepsitang 發表於 17-8-2012 03:58 PM

當年細佬仔玩玩具,有得玩就HAPPY,基本上都冇諗珍惜保養問題:38:

我自己都一樣,老媽子買了這款小露寶(當年HK$30左右),給我跌跌撞撞玩到花晒,之後送給表弟,
現在想買番都變天價,:31:   睇番二手鋪個價升了54倍:@

另外這架MatchBox拖車又係這樣,但慶幸五年前係樓上鋪兩舊水找得番:51: