Toysdaily 玩具日報

查看: 20623|回復: 33

[玩具報告] 黏土人 IRONMAN mark vii 玩評

雖然都出左個幾兩個月,
但呢排先買,真係貴到痴左線{:1_206:}
呢隻係我第一隻買既黏土人:handshake:
一直覺得咁鬼細隻賣幾舊水好唔抵
但佢今次出ironman真係忍唔住
手機相希望唔會傷倒各大師對眼:64:

大家好,我係燙斗人:45:

個面具係用磁石吸住,可以推上去
而且有層野包住舊磁石,防止刮花tony個靚仔樣
呢到我覺得幾有心思:71:

你問我除左套甲我係咩?
天才 大富翁 花花公子 大慈善家{:1_220:}

紐約又大又丑的大廈:72:

你岩岩講咩話??? {:1_225:}

其實唔用支架都企倒

發射#kill# #kill# #kill#

有架船:^

差人,查牌:he:

出發啦sunny:34:

IronMan x One Piece

有個咁既吸盤,等你可以痴係唔同既地方
個吸盤都痴得好實下,所以唔洗擔心

扮下IRONMAN 3張poster先:52:

最後講下玩評
造型比例上,我覺得真係好正,當然人人口味唔同啦
起初想買kids logic egg attack系列,但一見倒呢個黏土人版即刻愛上左{:1_221:}
可動性係呢個兩頭身既比例下算係出色:71:
雖則我唔係幾識擺pose
色澤方面唔錯,幾有金屬感,上色有d瑕疵,不過可以接受
配件方面因為未玩過黏土人其他角色,所以做唔倒比較
不過有齊發炮同飛行造型手
另外加多三個地台(街景,透明,吸盤)我覺得ok既

跟住缺點啦
1. 個面具推上去時只係用磁石吸住,
    但磁力唔係話好勁,所以一路玩一路趺

2. 好似下面張圖咁,起初以為我係咁趺先趺左兩條痕出黎
    不過後尾發現好似好多人都有同一樣狀況

3. TONY無獨立自己一個頭,不過黎緊42就有齊2個頭雕

4. IronMan無燈始終差咁d咁,雖然我知好難
    咁細隻要可動又要著燈,不過黎緊42有2個頭雕,
    即使官方唔出燈既話,玩家diy都容易d,雖然我唔得:79:

5. 就係而家炒到好貴:70:
大大真係係捨得, 有愛無懼. {:1_203:}

估唔到頭大身細都企得穏, 另我喜出望外!{:1_235:}

我果啲無隻企得穏:72:
回復 2# 可變戰士

不過我個入手價都低於市面都幾多既
當然都貴過預訂價啦:sad:
所以42一出我要即刻訂左先:*
只要耐心d扭實會企倒既:71:
不過我平時都係用支架haha
回復  可變戰士

不過我個入手價都低於市面都幾多既
當然都貴過預訂價啦
所以42一出我要即 ...
KAN0529 發表於 30/5/2013 10:20 PM

黏土人啲關節一般普遍都鬆鬆哋, 要慢慢咁整先好睇.:^
回復 4# 可變戰士

haha,咁我唔清楚啦
因為呢隻係我第一隻黏土人
不過唔排除好快有第2隻:he:
回復  可變戰士

haha,咁我唔清楚啦
因為呢隻係我第一隻黏土人
不過唔排除好快有第2隻
KAN0529 發表於 31/5/2013 10:27 AM

macross f 雪露, 哩隻大大可考慮, 仲有魔王, 同係9月出. :shiny:

近排比較靚係亞絲娜, 但太貴唔見意買. 愛麗斯都ok!:D

以上都係純熟個人喜好{:1_203:}
嘿嘿!歡迎加入黏土人呢個大家庭!{:1_197:}

有時間可以去下我地facebook既專業,好多朋友都會係個度!睇我簽名檔就見到。{:1_208:}

有任何有關黏土人既問題,我地都會盡量幫忙解決。{:1_235:}
請問吸盤係咪係包裝入面?因為我擺左normal座display ……而家個盒又收埋左……印象中好似唔覺有
回復 8# frankieccc

雖然我無買,但印象好似係送埋架!
回復 3# KAN0529

42 is out? where can pre-order? and how much?

any photo?

Add marks for your passion and look forward to your next post! :)
回復 6# 可變戰士

haha我鐘意d造型比較突出既角色
dead master,白無垢係我比較鐘意既角色
回復 7# nis1111

haha,多謝曬
之前都有睇過你地個page
好多資訊
希望日後可以多d交流啦haha
回復 8# frankieccc

係本身包埋咖
回復 10# H.X.

42仲未有發售消息,暫時只有白模相