Toysdaily 玩具日報

分享~無敵飛天俠-一套要有EQ先玩得的玩具..T_T

原帖由 DIG 於 5-11-2009 06:40 PM 發表
你都好丫, 等插水至入, 我買時要過千.:56:
玩呢套野真係好需要"愛", 如果你對呢套卡通冇愛,
呢四隻野根本同垃圾冇分別.
連心口打開都要換件, 合體仲要換大量嘅件,
仲有今時今日仲可以出得咁垃圾嘅 ...

小弟同大大一樣,我買兩隻嘅價錢(自己以為已經跌咗成兩魚,好抵買,估唔到低處未算低),而家可以買齊一set仲有錢剩
:ice::49::cool::die::sad::Q:time::help::47::26::50::79::56::59::unhappy:
都係因為想買個童年回憶,咁就中伏,鬼叫我呢d老餅,一見經典嘢就忍唔到手
呢set嘢膠都唔緊要,擺招式要換parts,3號機仲識自動脫離機體:70::53::*:angry:
我都係開過一次盒,未有地方安置唔敢再拎出嚟喇:$
另,請問樓主係咪用普通模型光油?有沒有需要留意的地方,謝謝:77:
樓主油完靚好多~~~:he:
原帖由 KAL-EL 於 6-11-2009 11:27 AM 發表

小弟同大大一樣,我買兩隻嘅價錢(自己以為已經跌咗成兩魚,好抵買,估唔到低處未算低),而家可以買齊一set仲有錢剩
:ice::49::cool::die::sad::Q:time::help::47::26::50::79::56::59::unhappy:
都 ...

一向來CMS的野, 我買番來都會執, 上次機甲創世紀都搞左一輪...而今次呢套野. 其實沒什麼注意呢. 我用的是模型噴罐的光油, 噴左約三層先有呢種效果...現在天氣最好了..濕度唔好過80%就得啦....預祝大大成功~~:71:

原帖由 黑色三連敗 於 6-11-2009 12:21 PM 發表
樓主油完靚好多~~~:he:

謝謝讚賞. 但只可以話....唔油唔舒服..因為當初從盒拿出來時真係覺得有點"UN"眼...:47:

原帖由 ridge_v 於 6-11-2009 10:11 AM 發表
鬼叫Cms出d貨好中我地d老餅,當日買的時候有隻鬼同我講你唔買Cm出個隻,好可能這一世都儲唔到,唉!最後乖乖比錢:56:

所以好慘..CMS好似睇中呢點...所以佢地唔駛進步...只係度騙緊我地對呢份"感情"..正一"感情騙子..."

原帖由 fatcheong 於 6-11-2009 11:18 AM 發表
CM's既產品
幾有愛都唔會入
就係有愛, 先唔想幻想破滅:$

但有時你愛佢, 就想擁有佢.....所以愛情真係盲目架....:38:

CM's呢套「無敵飛天俠」的造型同比例其實都OK的,所以油過之後立即靚仔哂~ :)

雖然都估到呢set會插水,但批劈價大貨係金屬色特別版就更好了~

如果交俾小弟repaint的話會將灰色部份上銀色扮合金~ :shiny:
嘩... 皇叔... :50:

果日先聽你話換o左套「泥坑」無錢... 家陣又無敵飛天俠全Set...

你教教小櫻點樣搵錢啦...

呵呵呵...

小櫻上
原帖由 太陽之牙 於 6-11-2009 05:08 PM 發表
CM's呢套「無敵飛天俠」的造型同比例其實都OK的,所以油過之後立即靚仔哂~ :)

雖然都估到呢set會插水,但批劈大貨係金屬色特別版就更 ...

小弟覺得呢套d配色卡通味比較重,過癮d:43:
原帖由 太陽之牙 於 6-11-2009 05:08 PM 發表

雖然都估到呢set會插水,但批劈價大貨係金屬色特別版就更 ...

係, 其實係CM冇好好開發呢套野, 原型嘅比例係幾好.
我都係當佢手辦咁放係度算, 4隻排排企都幾靚仔.
玩? 根本呢套野都唔係for玩嘅.

LIKE THIS ONE . HOW DO THEY HOLD ON TO EACH OTHER AND HOW DID YOU TAKE THIS PICTURE , WITH SOME STRINGS?? ??

:71: great job
一"令"遮三醜!:73:

雖然都估到呢set會插水,但批劈價大貨係金屬色特別版就更 ...

是的...比例其實幾ok...只不過真係唔識好好利用..其實如果佢肯花多點心思..做到超合金魂的quality. 400一隻我都甘心俾$..

另外, 謝大大提醒, 原來呢隻有金屬特別版架? 我都唔知添~~

原帖由 DIG 於 6-11-2009 06:09 PM 發表

係, 其實係CM冇好好開發呢套野, 原型嘅比例係幾好.
我都係當佢手辦咁放係度算, 4隻排排企都幾靚仔.
玩? 根本呢套野都唔係for玩嘅.

是的, 如果做得好的, 貴的我都心甘情願, 就唔會好似現在咁, 買完又要鬧, 咁樣真係好易精神分裂~~~:69:

原帖由 小櫻 於 6-11-2009 05:23 PM 發表
嘩... 皇叔... :50:

果日先聽你話換o左套「泥坑」無錢... 家陣又無敵飛天俠全Set...

你教教小櫻點樣搵錢啦...

呵呵呵...

小櫻上

老櫻, 就係我冇哂錢所以等插水先買啦. 以前的我. 重唔一出即買...heehee.:66:

原帖由 KAL-EL 於 6-11-2009 05:35 PM 發表

小弟覺得呢套d配色卡通味比較重,過癮d:43:

是的, 各花入各眼, 我都係喜歡原色多的. 好似隻太空保衛者我都係喜歡原色多的話!!

原帖由 ultimatekuuga 於 6-11-2009 07:10 PM 發表

LIKE THIS ONE . HOW DO THEY HOLD ON TO EACH OTHER AND HOW DID YOU TAKE THIS PICTURE , WITH SOME STRINGS?? ??

大大, 其實係完全沒有任何特技可言, 因為有幾件是小腿連手的配件,只係拆去原本的小腿, 套上新件, 就可以, 完成後就係咁放上枱度就影到架啦. 只不過是結合過程不斷掉件..好煩的..所以變完一次就算..:26:
因為甘所以跌到六魚齊套都無入
頭像被屏蔽
Great Report.:71: :71: :71:
原帖由 eyiulll 於 7-11-2009 09:04 AM 發表 大大, 其實係完全沒有任何特技可言, 因為有幾件是小腿連手的配件,只係拆去原本的小腿, 套上新件, 就可以, 完成後就係咁放上枱度就影到架啦. 只不過是結合過程不斷掉件..好煩的..所以變完一次就算..:26:

CMs新技術 - "自動解體裝置" :34: